Topgezelschap voor het eerst in Nederland

Di 16 april 2019

Een van de hoogtepunten van onze internationale dansprogrammering dit jaar is de wereldberoemde Dresden Frankfurt Dance Company, die op 2 en 3 mei exclusief in Den Haag optreedt.

Jacopo Godani Mixed Program
Speciaal voor dit Nederlandse optreden stelde de Italiaanse topchoreograaf en artistiek directeur Jacopo Godani een programma van drie stukken samen die gezamenlijk de veelzijdige kracht van het gezelschap tonen: 'Echoes from a restless soul' op muziek van Maurice Ravel, 'High Breed' op de elektronische klanken van 48Nord en 'Al di Là', dat het werk van Arnold Schönberg in een geheel nieuwe context plaatst.

Als choreograaf werkte Godani naast zijn eigen gezelschap voor alle vooraanstaande dansgezelschappen in de wereld, waaronder in Nederland het Nationale Ballet en het Nederlands Dans Theater. Groepswerk en een fysieke, soms rauwe danstaal zijn kenmerkend voor zijn choreografieën.

Opvolger van The Forsythe Company
Dresden Frankfurt Dance Company komt voort uit The Forsythe Company uit Frankfurt, waar Jacopo Godani tien jaar lang solist was. In 2015 nam hij het stokje als artistiek directeur van William Forsythe over en sindsdien heet het gezelschap Dresden Frankfurt Dance Company.

Jacopo Godani Mixed Program
Dresden Frankfurt Dance Company

Zuiderstrandtheater
Do 2 en vr 3 mei, 20.00 uur

Deze voorstelling is een van de (inter)nationale dansvoorstellingen die het Zuidertsrandtheater samen met Holland Dance Festival presenteert.

Actueel

Cookies

Wij gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo prettig mogelijk te maken. We onthouden o.a. uw persoonlijke instellingen en gebruiken Google Analytics om de gebruiksvriendelijkheid te verbeteren.

Lees meer >

X

Er is iets misgegaan met het laden van dit evenement. Probeer het later nogmaals.