Leontien Wiering nieuwe directeur bedrijfsvoering Zuiderstrandtheater

Ma 06 mei 2019

Leontien Wiering (1968) is benoemd tot directeur bedrijfsvoering van het Zuiderstrandtheater.

(c) Annemiek Kool

(c) Annemiek Kool

Samen met een nog aan te trekken algemeen directeur gaat zij de nieuwe directie vormen van het Zuiderstrandtheater en vanaf 2021 van het Onderwijs- en Cultuurcomplex (OCC) in het hart van Den Haag.

Leontien Wiering woont in Den Haag. Zij is nu nog directeur-bestuurder van Het Klooster, theater en centrum voor de kunsten in Woerden. Eerder was ze onder meer directeur a.i. van de VSCD (Vereniging van Schouwburg- en Concertgebouwdirecties), directeur a.i. van Flint Theater en Congressen in Amersfoort, adjunct-directeur van de Academie voor Theater en Dans in Amsterdam en directeur van de Nederlandse Dansdagen Maastricht. Leontien Wiering begon haar loopbaan in Den Haag, waar zij van 1994 tot 2001 zakelijk leider was van dansproductiehuis Korzo.

Raad van Toezicht-voorzitter Hans Biesheuvel en algemeen directeur Henk Scholten zijn blij met de benoeming: “Met Leontien Wiering halen we een ervaren en enthousiast directielid in huis met een achtergrond in de dans en een groot hart voor Den Haag.”

Leontien Wiering treedt in augustus aanstaande bij het Zuiderstrandtheater in dienst. Algemeen directeur Henk Scholten, die eerder aankondigde in de zomer te zullen vertrekken, blijft tot eind 2019 zijn functie vervullen. Tegen die tijd verwacht de Raad van Toezicht van DMC een nieuwe algemeen directeur-bestuurder te kunnen benoemen.

Over het Zuiderstrandtheater
Het Zuiderstrandtheater in Den Haag is het enige theater in Nederland direct aan zee, stoer gelegen tegen de duinrand. Het theater biedt een verrassend en divers aanbod in muziek, dans, opera, spektakel en cabaret en is bovendien de thuishaven voor het Residentie Orkest en Nederlands Dans Theater en een gewilde locatie voor congressen en evenementen. De zaal biedt ruim plaats aan 1.000 bezoekers. In 2021 verhuist het theater terug naar het Spuiplein en neemt het zijn intrek in het onderwijs- en cultuurcomplex (OCC), dat momenteel in aanbouw is.

Actueel

Cookies

Wij gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo prettig mogelijk te maken. We onthouden o.a. uw persoonlijke instellingen en gebruiken Google Analytics om de gebruiksvriendelijkheid te verbeteren.

Lees meer >

X

Er is iets misgegaan met het laden van dit evenement. Probeer het later nogmaals.