Mooie pers voor fantasierijke Fantasio

Di 21 mei 2019

Afgelopen vrijdag ging Fantasio van Offenbach in première in Maastricht. Deze verrukkelijke romantische komedie is een ode aan de fantasie. Een uitdaging voor Opera Zuid en coproducenten Club Guy & Roni's Poetic Disasters Club en FASHIONCLASH.

Fantasio gaat over het aloude gegeven van een jonge prinses die moet worden uitgehuwelijkt aan een onbekende prins om de vrede tussen twee rivaliserende naties te bewaren. Het arme kind voelt daar natuurlijk weinig voor en laat zich gemakkelijk beïnvloeden door een ieder die haar aan het twijfelen brengt.

Opera Zuid maakt er een feestje voor de zintuigen van. Met dirigent Enrico Delamboye, die geleend is van het operahuis in Koblenz, de Franse regisseur Benjamin Prins, de Philharmonie Zuidnederland en uitzinnige kostuums van Lola Kirchner en Fashionclash.
Uit de pers

Benjamin Prins ensceneert Fantasio als een van de tijd losgezongen kijkfeest
Tegen Offenbachs beweeglijke noten zijn de solo- en koorzangers uitstekend opgewassen. Voorop sopraan Anna Emelianova, de in Maastricht geschoolde Russin die prinses Elsbeth secuur uittekent, half bakvis, half jonge vrouw. Romie Estèves, de Franse mezzo, stopt ziel en zaligheid in de travestierol van Fantasio. Een handvol Nederlanders volgt op de voet, van Huub Claessens tot Roger Smeets en Francis van Broekhuizen (als komische page-verpleegkundige).” **** de Volkskrant

Fantasio streelt oor én oog”
“Franse regisseur Benjamin Prins weet het spel tussen humor –enkele prachtige vondsten- en ernst prima te balanceren. Onder het mom van de fantasie permitteert hij zich de gekste dingen, en zo staat een middeleeuwse non naast een verwijfde prins of Berlijnse nicht.

**** De Limburger

Uitbundig anti-oorlogsfeestje” “En we hebben zomaar dankzij Opera Zuid een fraaie en zeer aanstekelijke vergeten opera van Jacques Offenbach gezien.
Theaterkrant

Opera Zuid
Fantasio

Zuiderstrandtheater
do 13 juni, 20.00 uur

Actueel

Cookies

Wij gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo prettig mogelijk te maken. We onthouden o.a. uw persoonlijke instellingen en gebruiken Google Analytics om de gebruiksvriendelijkheid te verbeteren.

Lees meer >

X

Er is iets misgegaan met het laden van dit evenement. Probeer het later nogmaals.