Dansbiografie LIBI over Surinamers in Nederland

Do 15 augustus 2019

Zaterdag 14 en zondag 15 september speelt de originele dansvoorstelling LIBI in het Zuiderstrandtheater. LIBI is een dansbiografie waarbij de verhalen van 15 Surinamers in Nederland centraal staan.

In Suriname begroet men elkaar met ‘Faf a libi?’ (‘Hoe staat het leven?’). De verhalen van vijftien Surinamers die naar Nederland verhuisd zijn vormen de basis van het script van schrijver Raoul de Jong en Ryan Djojokarso. Hun herinneringen staan centraal in de voorstelling: van het opgroeien in Suriname tot het besluit te verhuizen, de reis, de aankomst, de heimwee, het aarden en het gemis...

In de nieuwe dansvoorstelling van Ryan Djojokarso worden de verhalen muzikaal versterkt door live muziek en zang van de bekende zanger Jeangu Macrooy. Speciaal voor deze voorstelling zingt Jeangu Macrooy in het Surinaams.

LIBI - Ryan Djojokarso
za 14 & zo 15 september 2019
20.00 / 14.30 uur
Zuiderstrandtheater

Door de Nieuwe Makers regeling van Fonds Podiumkunsten krijgt Ryan Djojokarso met LIBI de kans om de stap naar de grote zaal te zetten. Hij wordt hierin begeleid en ondersteund door Korzo, Zuiderstrandtheater en Scapino Ballet Rotterdam, Gemeente Den Haag culturele projecten, Prins Bernard Cultuurfonds en VSB Fonds.

Actueel

Cookies

Wij gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo prettig mogelijk te maken. We onthouden o.a. uw persoonlijke instellingen en gebruiken Google Analytics om de gebruiksvriendelijkheid te verbeteren.

Lees meer >

X

Er is iets misgegaan met het laden van dit evenement. Probeer het later nogmaals.