Dansbiografie LIBI met Jeangu Macrooy

Vr 13 september 2019

In Suriname begroet men elkaar met ‘Faf a libi?’ (‘Hoe staat het leven?’). En dat is het uitgangspunt voor LIBI, dat de verhalen van Surinamers in Nederland vertelt. Met dansers van Scapino Ballet Rotterdam en live muziek van o.a. Jeangu Macrooy.

De verhalen van vijftien Surinamers die naar Nederland verhuisd zijn vormen de basis van het script van schrijver Raoul de Jong en choreograaf Ryan Djojokarso. Hun herinneringen staan centraal in de voorstelling: van het opgroeien in Suriname tot het besluit te verhuizen, de reis, de aankomst, de heimwee, het aarden en het gemis... Een aantal van deze verhalenvertellers doen ook mee in de voorstelling.

Bekijk hier het verhaal van Joke

 

De verhalen worden muzikaal versterkt door live muziek en zang van de bekende zanger Jeangu Macrooy. Speciaal voor LIBI zingt Jeangu Macrooy in het Surinaams.

LIBI - Ryan Djojokarso
za 14 & zo 15 september 2019
20.00 / 14.30 uur
Zuiderstrandtheater

Door de Nieuwe Makers regeling van Fonds Podiumkunsten krijgt Ryan Djojokarso met LIBI de kans om de stap naar de grote zaal te zetten. Hij wordt hierin begeleid en ondersteund door Korzo, Zuiderstrandtheater en Scapino Ballet Rotterdam, Gemeente Den Haag culturele projecten, Prins Bernard Cultuurfonds en VSB Fonds.

Actueel

Cookies

Wij gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo prettig mogelijk te maken. We onthouden o.a. uw persoonlijke instellingen en gebruiken Google Analytics om de gebruiksvriendelijkheid te verbeteren.

Lees meer >

X

Er is iets misgegaan met het laden van dit evenement. Probeer het later nogmaals.