Tweede editie Gnawa Festival terug in Den Haag

Di 01 oktober 2019

Van woensdag 6 tot en met zaterdag 9 november vindt de tweede editie van het Gnawa Festival plaats in Den Haag. Gnaoua' of 'Gnawa is een rijk Marokkaans repertoire van oude Afrikaanse islamitische spirituele, religieuze liederen en ritmes. Het is daarnaast een van de belangrijkste muzikale stromingen in Marokko met steeds meer jonge, hippe artiesten die deze muziek onder een groot publiek weten te verspreiden.

Op 19 oktober trapt het Nationale Theater het festival af met een speciale pre-party o.l.v. Samira’s Blues.
Op 6 november opent het festival met de gitaarvirtuoos Bombino in het PAARD. Op 7 november speelt het opkomende talent Mehdi Nassouli een concert met het Amsterdams Andalusisch Orkest in het Korzo Theater. Afsluitend volgt een dubbelconcert in het Zuiderstrandtheater op 9 november met twee Gnawa-acts van wereldformaat; Hamid El Kasri en Nass El Ghiwane.

Voor meer informatie en ticketverkoop zie www.gnawafestival.nl


Het Gnawafestival Den Haag is een initiatief van Stichting Multicultureel Jongerengeluid in samenwerking met Het Nationale Theater, Zuiderstrandtheater, PAARD en Korzo Theater.

 

Actueel

Cookies

Wij gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo prettig mogelijk te maken. We onthouden o.a. uw persoonlijke instellingen en gebruiken Google Analytics om de gebruiksvriendelijkheid te verbeteren.

Lees meer >

X

Er is iets misgegaan met het laden van dit evenement. Probeer het later nogmaals.