Kinky Boots 10 keer genomineerd voor Musical Awards 2020

Di 14 januari 2020

Op woendsag 22 januari worden de Musical Awards uitgereikt. Kinky Boots is maar liefst  10 keer genomineerd!

Op donderdag 12 december vond de bekendmaking van alle nominaties voor een musical award plaats. Na te zijn overladen met prijzen op Broadway en West End voor o.a. Beste Musical, is Kinky Boots ook in Nederland met 10 verschillende nominaties in de race voor één of meerdere felbegeerde Musical Awards. De grote hoeveelheid nominaties zorgt ervoor dat de musical één van de grootste kanshebbers is.

Deze ontroerende feel-good musical over nieuwe kansen en jezelf kunnen zijn, heeft nominaties ontvangen voor:

Beste Grote Musical
Beste Mannelijke Hoofdrol - Naidjim Severina
Beste Vrouwelijke Bijrol - Vajèn van den Bosch
Beste Mannelijke Bijrol - Dennis Willekens
Beste Regie - Martin Michel
Beste Vertaling - Jurrian van Dongen
Beste Choreografie - Martin Michel
Beste Decor - Marjolein Ettema
Beste Script - Harvey Fierstein
Beste Muziek - Cyndi Lauper

Het verhaal
In deze hilarische, brutale en ontroerende musical, gebaseerd op het waargebeurde verhaal uit de gelijknamige speelfilm, erft Charlie de slechtlopende schoenenfabriek van zijn vader. De fabriek produceert met name ouderwetse, saaie herenschoenen en stevent af op een faillissement. Maar dan leert Charlie de uitgesproken Simon kennen. De als bokser opgevoede Simon gaat het liefst door het leven als de flamboyante dragqueen Lola.

Om de fabriek te redden storten Charlie en 'Lola' zich op een bizar idee: het maken van kinky laarzen voor dames die eigenlijk geen dames zijn... Er ontspint zich een hilarische situatie met een lach, met venijn, met een traan en met een onverwachte wending.

Musical Awards
Op woensdag 22 januari 2020 vindt de 19e editie van het Musical Awards Gala in het RAI Theater in Amsterdam plaats. Eveneens wordt het gala vanaf 20:35 uur live uitgezonden op NPO1, AvroTros. Tijdens de uitreiking worden de prestigieuze Awards voor Nederlands grootste musicalsterren en beste producties uitgereikt.

Stemmen
Naast een vakjury, bestaand uit Alex Klaasen, Charles Droste, Arno Gelder, Isabelle Beernaert, Marisa van Eyle, Michiel de Regt en Tania Kross kan ook het publiek bepalen welke musical van het afgelopen seizoen de beste is via de AD Publieksprijs voor Beste Musical. Je kunt stemmen via www.admusicalawards.nl.

Kinky Boots
Vr 27 mrt t/m zo 29 mrt
Zuiderstrandtheater

Actueel

Cookies

Wij gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo prettig mogelijk te maken. We onthouden o.a. uw persoonlijke instellingen en gebruiken Google Analytics om de gebruiksvriendelijkheid te verbeteren.

Lees meer >

X

Er is iets misgegaan met het laden van dit evenement. Probeer het later nogmaals.