Nederlands Blazersensemble presenteert kleurrijk theaterconcert met musicerende vluchtelingen

Ma 16 november 2015

Het was van het Nederlands Blazers Ensemble een gouden greep. In hun nieuwjaarsconcert deelden de blazers het Concertgebouwpodium met eersteklas zangers en musici die hier zijn neergestreken als vluchteling.

In een vier-sterren-recensie prees de NRC “de diverse muzikale stoet van hoog niveau.”

Exotische instrumenten
Het theatraal vormgegeven concert raakte het publiek. Daarom gaan de blazers nu door het land op tournee met de musici uit Syrië, Afghanistan, Iran, Rwanda en Eritrea met wie ze zoveel succes hadden. Die musici nemen hun eigen instrumenten mee, zoals de ud (een soort luit), de qanun en de Ethiopische krar. Ze spelen de rijkgeschakeerde muziek uit hun landen van herkomst, waar vaak tradities van eeuwen aan ten grondslag liggen.

De gastmusici vertolken met de blazers hun bewogen geschiedenis en hoop op een betere toekomst. Zij verplaatsen hun toehoorders naar een andere wereld met muziek vol passie, verrassende klankkleuren, weemoed èn humor.

Een muzikale ervaring die u niet mag missen!

Oost West Thuis Niet Best is tot stand gekomen in samenwerking met Stichting Vrolijkheid, Vluchtelingenwerk Nederland en Musicians Without Borders.

Artistiek leider Bart Schneemann over Oost West Thuis Niet Best: "Hopelijk dragen we zo een klein steentje bij aan een betere wereld. Niet via politieke statements, maar door muziek die recht uit het hart komt." Klik hier om het volledige interview te lezen.
 

Actueel

Cookies

Wij gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo prettig mogelijk te maken. We onthouden o.a. uw persoonlijke instellingen en gebruiken Google Analytics om de gebruiksvriendelijkheid te verbeteren.

Lees meer >

X

Er is iets misgegaan met het laden van dit evenement. Probeer het later nogmaals.