Ons nieuwsoverzicht

 • Vier sterren voor Schumann +, 1 mei Nieuwe Kerk

  Vier sterren gaf De Volkskrant aan Schumann+, de nieuwste productie van het Nederlands Blazers Ensemble, op zondag 1 mei te zien in de Nieuwe Kerk. De krant schreef: “Er schuilen vele zielen in de Davidsbündlertänze in de uitvoering van het Nederlands Blazers Ensemble. De teamgeest van het NBE manifesteert zich in sonore harmonieën en fraaie solo's."

 • Tallis Scholars zingen ‘loepzuiver, met liefde en begrip (NRC).’

  De Tallis Scholars komen vrijdag 29 april naar de Nieuwe Kerk. Ze staan bekend als ‘meesters in renaissancemuziek’ en zingen dit vijftiende- en zestiende-eeuwse koorrepertoire ‘loepzuiver, met liefde en begrip (de NRC).’ Dat dit geen loze woorden zijn, kunt u zelf beluisteren in deze clip, waarin ze het beroemde Miserere van Allegri weergaloos uitvoeren.

 • Familiemusical Dolfje Weerwolfje 'puur en oprecht' (****De Volkskrant)

  Afgelopen zondag ging familiemusical Dolfje Weerwolfje naar de bekende boeken van Paul van Loon in première. Een musical met die precies die elementen bevat 'die een hedendaagse musical altijd heeft: kinderfantasieën die waarheid worden, verliefdheid zonder teleurstelling, spannend zonder eng te worden, een goeie afloop en een meegezongen slotlied (Theaterkrant)'.

 • Remy van Kesteren Nederlands beroemdste harpist Remy van Kesteren

  Gisteren in RTL Late Night en op 8 mei in de Nieuwe Kerk met een soloprogramma rond de Spaanse componist Fredico Mompou.

 • Residentie Orkest ft Carmen Souza & Theo Pascal

  Heb je nog geen tickets voor dit bijzondere Afri/Jazzconcert i.s.m. het grootste symfonieorkest van Den Haag? Je kunt nog tot 29 april gebruik maken van de €5,- Early Bird korting!

 • The African Mama's met muziek van Paul Simon

  De succesvolle African Mamas zijn na vijf jaar weer terug in de Nederlandse theaters. Samen met Leoni Jansen en een
  swingende band brengen deze Zuid-Afrikaanse topzangeressen het fascinerende verhaal van Paul Simons’ legendarische album ‘Graceland’.

 • Onder Sigiswald Kuijken klinkt Bach ‘liefdevol’ en ‘wonderschoon’ (NRC)

  ‘Liefdevol’ en ‘wonderschoon (Trouw)’ klinken de cantates van Bach als Sigiswald Kuijken dirigeert. Bovendien is hij ‘een meester in het vinden van de beste solisten (NRC)’. De beroemde oudemuziekpionier is op zondag 24 april met drie geweldige zangers te gast bij de Nederlandse Bachvereniging.

 • Peter Dijkstra presenteert eerste a-cappellaprogramma als chef-dirigent Nederlands Kamerkoor

  Met De Mis van Martin presenteert Peter Dijkstra zijn eerste a-cappellaprogramma als chef-dirigent van het Nederlands Kamerkoor. Hij maakte een selectie uit de grootste Franstalige koorwerken: muziek die het koor op het lijf geschreven is. Aanstaande zondag in de Nieuwe Kerk!

 • Prijswinnaars Liszt Concours zonder finalestress in Nieuwe Kerk

  Het afgelopen Liszt Concours beleefde een spannende slotavond. De drie finalisten deden niet voor elkaar onder. Daarom was het vrijwel onmogelijk om te bepalen wie de eerste prijs verdiende. Voor het prijswinnaarsconcert in de Nieuwe Kerk hebben we ze daarom alle drie uitgenodigd.

 • Gold Goud voor Hans van Manen bij het Nationale Ballet

  Als er iemand is, die het moderne ballet bij een groot publiek geliefd heeft weten te maken, dan is dat choreograaf Hans van Manen wel.

Actueel

Er is iets misgegaan met het laden van dit evenement. Probeer het later nogmaals.