Ons nieuwsoverzicht

 • Onze nieuwe brochure is uit!

  Wervelend, verleidelijk en spectaculair… Vol trots presenteren wij ons programma voor seizoen 16/17, met het beste uit binnen- en buitenland! Vandaag kunt u onze nieuwe brochure in de brievenbus, bij het bespreekbureau in het VVV of natuurlijk op onze website vinden.

 • deFilharmonie deFilharmonie imponeert met Beethoven 2 en Irrsal

  Zondagmiddag 22 mei sluiten wij ons eerste succesvolle symfonische seizoen in het Zuiderstrandtheater af met deFilharmonie uit Antwerpen.

 • Het Lendvai Trio: ‘volmaakt samenspel’ van drie ‘godinnen’

  ‘Ze spelen als godinnen’. Met ‘volmaakt samenspel, vlekkeloze intonatie en speelplezier (Luister)’ zetten ze hun toehoorders op het puntje van hun stoel. Het Lendvai Trio is een klasse apart. In de meest prestigieuze concertzalen treden ze op, van het Concertgebouw tot Wigmore Hall.

 • Holland Baroque presenteert zaterdag intieme versie van Bachs ‘Kunst der Fuge’ in de Nieuwe Kerk

  Ze musiceren met “ongekende levendigheid” en maken van elk concert “een feestje (‘De Telegraaf’).” Holland Baroque is het boeiendste barokensemble van Nederland. De musici spelen in de Nieuwe Kerk ‘Die Kunst der Fuge’ van Bach, een indrukwekkend meesterwerk.

 • Verkoop seizoen 16/17 start vrijdag 13 mei

  Kijkt u er ook zo naar uit om door onze nieuwe brochure te bladeren? Nog eventjes geduld! Op vrijdag 13 mei vindt u de brochure op uw mat, online of bij het VVV in Den Haag. Vanaf dat moment start ook de verkoop voor onze voorstellingen.

 • Uitreiking Kees van Baarenprijs aan Mayke Nas Componiste Mayke Nas ontvangt Kees van Barenprijs in Zuiderstrandtheater

  Zaterdag 14 mei ontvangt componiste Mayke Nas in het Zuiderstrandtheater de Kees van Baarenprijs van de Gemeente Den Haag voor haar werk Down the Rabbit-Hole (2012).

 • Wegens succes extra voorstelling Dolfje Weerwolfje in Zuiderstrandtheater

  De verkoop voor jeugdvoorstelling Dolfje Weerwolfje op 5 juni gaat hard! Daarom gaat per direct een tweede voorstelling in de verkoop bij het Zuiderstrandtheater. Deze vindt plaats op 5 juni om 16.00 uur. Dit is de allerlaatste voorstelling van de tour, dus de laatste kans om Dolfje Weerwolfje te bewonderen!

 • Remy van Kesteren Moederdag! Verras haar met een concert van Remy van Kesteren

  Zondag is het moederdag. En precies dan geeft Nederlands beroemdste harpist Remy van Kesteren een intiem concert in de Nieuwe Kerk.

 • Vier sterren voor Schumann +, 1 mei Nieuwe Kerk

  Vier sterren gaf De Volkskrant aan Schumann+, de nieuwste productie van het Nederlands Blazers Ensemble, op zondag 1 mei te zien in de Nieuwe Kerk. De krant schreef: “Er schuilen vele zielen in de Davidsbündlertänze in de uitvoering van het Nederlands Blazers Ensemble. De teamgeest van het NBE manifesteert zich in sonore harmonieën en fraaie solo's."

 • Tallis Scholars zingen ‘loepzuiver, met liefde en begrip (NRC).’

  De Tallis Scholars komen vrijdag 29 april naar de Nieuwe Kerk. Ze staan bekend als ‘meesters in renaissancemuziek’ en zingen dit vijftiende- en zestiende-eeuwse koorrepertoire ‘loepzuiver, met liefde en begrip (de NRC).’ Dat dit geen loze woorden zijn, kunt u zelf beluisteren in deze clip, waarin ze het beroemde Miserere van Allegri weergaloos uitvoeren.

Actueel

Er is iets misgegaan met het laden van dit evenement. Probeer het later nogmaals.