Ons nieuwsoverzicht

 • Zuiderstrandtheater spaart doppen voor geleidehonden

  Iedereen heeft ze thuis. Plastic dopjes van bijvoorbeeld frisdrankflesjes of melkpakken. Dankzij een actie van KNGF Geleidehonden kan met deze doppen geld opgehaald worden ten behoeve van de opleiding van de geleidehonden. Ook het Zuiderstrandtheater draagt haar steentje bij.
   

 • Leoni en African Mamas met Graceland in het Zuiderstrandtheater

  The African Mamas zijn na vijf jaar weer terug in de Nederlandse theaters. Op 18 februari gaat de nieuwe show 'Graceland' in première. Samen met Leoni Jansen en een swingende band brengen de African Mamas, een groep enthousiaste Zuid-Afrikaanse zangeressen, het verhaal van Paul Simon's legendarische album 'Graceland'.
   

 • Symphonie Atlantique Barokorkest Symphonie Atlantique op 12 maart in sfeervolle Nieuwe Kerk

  Een jong orkest met musici voor wie het spelen op oude instrumenten net zo vanzelfsprekend is als ademhalen. Het nieuwe Nederlandse orkest Symphonie Altantique maakt met verrassende programma’s furore, ook in het buitenland.

 • Dag in de Branding: Berio, Sciarrino Dag in de Branding op 5 maart in Nieuwe Kerk

  Op zaterdag 5 maart laat artistiek coördinator van Dag in de Branding Christian Karlsen als dirigent van zich horen in de Nieuwe Kerk, met een kameropera van de Italiaanse avant-garde componist Salvatore Sciarrino: Infinito Nero.

 • Living Dance Studio Mao's erfenis

  Erasmusprijswinnares Frie Leysen reist de wereld over om bijzondere theater en dansvoorstellingen naar Nederland te halen. Uit China komt de voorstelling Red. Voor Chinaliefhebbers, kritische burgers en trendsetters!

 • Dianne Reeves, Grammywinnares Best Jazz Vocal Album 2015, in Zuiderstrandtheater

  In 2014 lanceerde jazzdiva Dianne Reeves voor het eerst in 5 jaar een nieuw album: Beautiful Life. Het album, gemaakt met grootheden als Gregory Porter, Lalah Hathaway, Georde Duke, Sheila E., Raul Midón, Esperanza Spalding, kon niet anders dan een groot succes worden.

 • 'Geweldig muziektheater voor het hele gezin', De PindakaasPrins (6+)

  Donderdag 25 februari staat De Pindakaasprins (6+) in ons theater! Vorige week ging deze avontuurlijke, muzikale voorstelling in première. Wat vond de pers ervan?

 • Nederlandse premi√®re van opera Il Trovatore in Den Haag

  De Verdi-opera vertelt een hartverscheurend verhaal over eer en een tragische liefde. Reserveer nu voor de beste plaatsen!

 • Meesterpianist Goerner combineert Schumann met Chopin

  De Argentijnse pianist Nelson Goerner is een klasse apart. Een recensent van Trouw was erg onder de indruk van een van zijn recitals in het Concertgebouw en schreef dat hij een ‘kunstenaar van een zeldzaam kaliber’ is die ‘met hart en ziel van de muziek houdt’. Goerner is een dichter aan de piano waar je ademloos naar luistert. Ook beroemde collega-musici zijn grote fans van de pianist. De violiste Janine Janssen en pianolegende Martha Argerich spelen graag met hem samen.

 • Wijn proeven met de vier cellisten van het Rastrelli Cello Kwartet

  De vier Russische cellisten van het Rastrelli Cello Kwartet spelen maar één keer in Nederland. Bij ons in de Nieuwe Kerk.

Actueel

Er is iets misgegaan met het laden van dit evenement. Probeer het later nogmaals.