Bereikbaarheid Zuiderstrandtheater

Zuiderstrandtheater
Houtrustweg 505
2583 WB Den Haag
Per auto: navigeer op Hellingweg voor parkeerterrein, in verband met nieuwe aanrijroute

Bereikbaarheid Zuiderstrandtheater

Met de auto naar het Zuiderstrandtheater

Let op: aanrijroute gewijzigd! Route via Kranenburgweg

De toegangsroute naar het Zuiderstrandtheater is per direct gewijzigd. De in- en uitgang van het parkeerterrein bevinden zich nu aan de Hellingweg, te bereiken via de Kranenburgweg (dus aan de noordkant van het Verversingskanaal). U kunt het beste navigeren op Hellingweg om op het parkeerterrein te komen. 

De reden voor de verandering is een nieuwe indeling van het parkeerterrein in verband met de bouwwerkzaamheden op het naastgelegen terrein.

Deze wijziging kan als gevolg hebben dat u langer bezig bent om het parkeerterrein op te komen voorafgaand aan de voorstelling. Let hierop bij het plannen van uw reis.

Met de fiets naar het Zuiderstrandtheater

Let op: aanrijroute gewijzigd! Route via Houtrustweg

De toegangsroute naar het Zuiderstrandtheater is per direct gewijzigd. Fietsers raden wij aan via de Houtrustweg te rijden. Deze route is rustiger dan de Kranenburgweg, die nu de aanrijroute voor auto’s is geworden. De fietsenstalling vindt u naast het theater.

De reden voor de wijziging is een nieuwe indeling van het parkeerterrein in verband met de bouwwerkzaamheden op het naastgelegen terrein.


Openbaar vervoer

Stadsbus 22 (HTM)
Bezoekers die met bus 22 reizen, stappen 's avonds en in het weekend rondom voorstellingen in en uit bij de bushalte ‘Zuiderstrandtheater’. Controleer de bustijden goed vóór uw vertrek!

Let op: Bus 22 rijdt op doordeweekse dagen 's middags niet langs het theater (bijvoorbeeld rondom voorstellingen in vakanties). Indien de bus niet langs het theater rijdt, kunt u bij de halte Statenlaan uitstappen. Vanaf hier rijden er twee elektrische shuttles rondom voorstellingen gratis in een pendeldienst van en naar het Zuiderstrandtheater.

Bus 22 vertrekt elk kwartier vanaf het busplatform op Den Haag Centraal Station (deze bevindt zich boven, op de 1e verdieping van het station). Indien u met tramlijn 11 of 16 komt, kunt u bij halte Statenlaan overstappen op bus 22. U betaalt het reguliere HTM tarief voor deze bus, bijvoorbeeld met uw ov-chipkaart.

Dienstregeling Bus 22:

Plan mijn reis

Gratis pendeldienst rondom voorstellingen

Twee elektrische shuttles rijden rondom voorstellingen gratis in een pendeldienst van en naar het Zuiderstrandtheater. U kunt opstappen op een vast punt vóór benzinestation BP Statenlaan, dichtbij halte Statenlaan (tram 11), halte Van Boetzelaerlaan Noord (tram 16) en halte Statenlaan (bus 22). U herkent de shuttles aan de Zuiderstrandtheaterlogo's. Het exacte vertrek- en aankomstpunt ziet u terug op onderstaande kaart, aangegeven met de rode markering:


(klik om te vergroten)


(klik om naar Google Streetview te gaan)

De shuttles pendelen vanaf een uur vóór aanvang en tot maximaal een uur na afloop van de voorstelling tussen het theater en benzinepomp BP Statenlaan.

Auto

Zuiderstrandtheater
Houtrustweg 505
2583 WB Den Haag
per auto: navigeer op Hellingweg ivm nieuwe aanrijroute

Let op: de aanrijroute is gewijzigd. De in- en uitgang van het parkeerterrein bevinden zich aan de Hellingweg, te bereiken via de Kranenburgweg. Als u met de auto naar het Zuiderstrandtheater komt, kunt u het beste navigeren op Hellingweg 175 om bij het parkeerterrein te komen.

Verkeershinder Kijkduin - Houtrust
Let op vanaf 26 maart werkt de gemeente Den Haag aan de herinrichting van de route Kijkduin-Houtrust. De werkzaamheden zorgen voor verkeershinder en wegafsluitingen bij Kijkduin. Bekijk hier welke invloed dit kan hebben op uw reis.

Vanuit elke richting volgt u de borden Scheveningen havens.

Komend vanaf Wassenaar (N44):
Volg de N44 richting Den Haag. Vervolgens richting Scheveningen, volg de Landscheidingsweg/ N440 (Hubertustunnel)/ S200 langs o.a. Madurodam en het World Forum, en sla over het water rechtsaf richting ‘havens’ naar de Houtrustweg. Daarna volgt u de borden Zuiderstrandtheater.
Let op: De ingang van het parkeerterrein is per direct gewijzigd. Navigeer op Hellingweg 175 om op het parkeerterrein bij het Zuiderstrandtheater te komen.

Komend vanaf Amsterdam (A4):
Neem afslag 8 Leidschendam, Wassenaar. Bij verkeerslichten linksaf, richting Scheveningen, N14. U passeert diverse verkeerslichten en 3 tunnels. Deze weg gaat over in de N440. Volg de Landscheidingsweg (Hubertustunnel)/ S200 langs o.a. Madurodam en het World Forum, en sla over het water rechtsaf richting ‘havens’ naar de Houtrustweg. Daarna volgt u de borden Zuiderstrandtheater.
Let op: De ingang van het parkeerterrein is per direct gewijzigd. Navigeer op Hellingweg 175 om op het parkeerterrein bij het Zuiderstrandtheater te komen.

Komend vanaf Utrecht (A12):
Ga bij het Prins Clausplein rechtsaf richting Amsterdam en neem afslag 8 Leidschendam, Wassenaar. Sla bij de verkeerslichten rechtsaf, richting Scheveningen, N14. U passeert diverse verkeerslichten en 3 tunnels. Deze weg gaat over in de N440. Volg de Landscheidingsweg (Hubertustunnel)/ S200 langs o.a. Madurodam en het World Forum, en sla over het water rechtsaf richting ‘havens’ naar de Houtrustweg. Daarna volgt u de borden Zuiderstrandtheater.
Let op: De ingang van het parkeerterrein is per direct gewijzigd. Navigeer op Hellingweg 175 om op het parkeerterrein bij het Zuiderstrandtheater te komen.

Komend vanaf Rotterdam (A4 en A13):
Ga bij het Prins Clausplein rechtsdoor richting Amsterdam en neem afslag 8 Leidschendam, Wassenaar. Bij verkeerslichten rechtsaf, richting Scheveningen, N14. U passeert diverse verkeerslichten en 3 tunnels. Deze weg gaat over in de N440. Volg de Landscheidingsweg (Hubertustunnel)/ S200 langs o.a. Madurodam en het World Forum, en sla over het water rechtsaf richting ‘havens’ naar de Houtrustweg. Daarna volgt u de borden Zuiderstrandtheater.
Let op: De ingang van het parkeerterrein is per direct gewijzigd. Navigeer op Hellingweg 175 om op het parkeerterrein bij het Zuiderstrandtheater te komen.

Parkeren

Parkeren op het terrein rondom het Zuiderstrandtheater kost €5, zowel overdag als 's avonds. Let op! U krijgt geen inrijkaart, maar u heeft wel een uitrijkaart nodig om het terrein te verlaten. De uitrijkaart á €5 kunt u in het theater kopen; bij de informatiebalie en de bars en bij de parkeerautomaten aan de buitenkant van het theater, naast de ingang (betaling uitsluitend per creditcard of pinpas). Het tarief van €5 geldt ook voor kort parkeren.

Het invoeren van betaald parkeren zal ervoor zorgen dat u langer bezig bent om het terrein af te komen na de voorstelling. Let hierop bij het plannen van uw reis.

Als het terrein vol is, kunt u gebruik maken van parkeerplaatsen in de omliggende straten. Let op: hier moet u ook betalen voor uw parkeerplek.

Er is iets misgegaan met het laden van dit evenement. Probeer het later nogmaals.