Bereikbaarheid Zuiderstrandtheater

Zuiderstrandtheater
Houtrustweg 505*
2583 WB Den Haag
*indien onbekend, voer dan Houtrustweg 600 in

Bereikbaarheid Zuiderstrandtheater


Openbaar vervoer

Stadsbus 22 (HTM)
Bezoekers die met bus 22 reizen, stappen op enkele meters voor de ingang in en uit bij de bushalte ‘Zuiderstrandtheater’. Controleer de bustijden goed vóór uw vertrek!

Tijdens de zomervakantie van 14 juli t/m 26 augustus 2018 stopt bus 22 niet bij de halte Zuiderstrandtheater.

Let op: Bus 22 rijdt op doordeweekse dagen 's middags niet langs het theater (bijvoorbeeld rondom voorstellingen in vakanties). Indien de bus niet langs het theater rijdt, kunt u bij de halte Statenlaan uitstappen. Vanaf hier rijden er twee elektrische shuttles rondom voorstellingen gratis in een pendeldienst van en naar het Zuiderstrandtheater.

Bus 22 vertrekt elk kwartier vanaf het busplatform op Den Haag Centraal Station (deze bevindt zich boven, op de 1e verdieping van het station). Indien u met tramlijn 11 of 16 komt, kunt u bij halte Statenlaan overstappen op bus 22. U betaalt het reguliere HTM tarief voor deze bus, bijvoorbeeld met uw ov-chipkaart.

Dienstregeling Bus 22:

Plan mijn reis

Gratis pendeldienst rondom voorstellingen

Twee elektrische shuttles rijden rondom voorstellingen gratis in een pendeldienst van en naar het Zuiderstrandtheater. U kunt opstappen op een vast punt vóór benzinestation BP Statenlaan, dichtbij halte Statenlaan (tram 11), halte Van Boetzelaerlaan Noord (tram 16) en halte Statenlaan (bus 22). U herkent de shuttles aan de Zuiderstrandtheaterlogo's. Het exacte vertrek- en aankomstpunt ziet u terug op onderstaande kaart, aangegeven met de rode markering:


(klik om te vergroten)


(klik om naar Google Streetview te gaan)

De shuttles pendelen vanaf een uur vóór aanvang en tot maximaal een uur na afloop van de voorstelling tussen het theater en benzinepomp BP Statenlaan.

Auto

Zuiderstrandtheater
Houtrustweg 505*
2583 WB Den Haag
*indien onbekend, voer dan Houtrustweg 600 in

Het theater bevindt zich aan het einde van de Houtrustweg aan de rechterkant. Het parkeerterrein is alleen via de Houtrustweg bereikbaar, niet via de Kranenburgweg.

Verkeershinder Kijkduin - Houtrust
Let op vanaf 26 maart werkt de gemeente Den Haag aan de herinrichting van de route Kijkduin-Houtrust. De werkzaamheden zorgen voor verkeershinder en wegafsluitingen bij Kijkduin. Bekijk hier welke invloed dit kan hebben op uw reis.

Vanuit elke richting volgt u de borden Scheveningen havens.

Komend vanaf Wassenaar (N44):
Volg de N44 richting Den Haag. Vervolgens richting Scheveningen, volg de Landscheidingsweg/ N440 (Hubertustunnel)/ S200 langs o.a. Madurodam en het World Forum, en sla over het water rechtsaf richting ‘havens’ naar de Houtrustweg. Daarna volgt u de borden Zuiderstrandtheater.

Komend vanaf Amsterdam (A4):
Neem afslag 8 Leidschendam, Wassenaar. Bij verkeerslichten linksaf, richting Scheveningen, N14. U passeert diverse verkeerslichten en 3 tunnels. Deze weg gaat over in de N440. Volg de Landscheidingsweg (Hubertustunnel)/ S200 langs o.a. Madurodam en het World Forum, en sla over het water rechtsaf richting ‘havens’ naar de Houtrustweg. Daarna volgt u de borden Zuiderstrandtheater.

Komend vanaf Utrecht (A12):
Ga bij het Prins Clausplein rechtsaf richting Amsterdam en neem afslag 8 Leidschendam, Wassenaar. Sla bij de verkeerslichten rechtsaf, richting Scheveningen, N14. U passeert diverse verkeerslichten en 3 tunnels. Deze weg gaat over in de N440. Volg de Landscheidingsweg (Hubertustunnel)/ S200 langs o.a. Madurodam en het World Forum, en sla over het water rechtsaf richting ‘havens’ naar de Houtrustweg. Daarna volgt u de borden Zuiderstrandtheater.

Komend vanaf Rotterdam (A4 en A13):
Ga bij het Prins Clausplein rechtsdoor richting Amsterdam en neem afslag 8 Leidschendam, Wassenaar. Bij verkeerslichten rechtsaf, richting Scheveningen, N14. U passeert diverse verkeerslichten en 3 tunnels. Deze weg gaat over in de N440. Volg de Landscheidingsweg (Hubertustunnel)/ S200 langs o.a. Madurodam en het World Forum, en sla over het water rechtsaf richting ‘havens’ naar de Houtrustweg. Daarna volgt u de borden Zuiderstrandtheater.

Parkeren

Parkeren op het terrein rondom het Zuiderstrandtheater kost €5, zowel overdag als 's avonds. Let op! U krijgt geen inrijkaart, maar u heeft wel een uitrijkaart nodig om het terrein te verlaten. De uitrijkaart á €5 kunt u in het theater kopen; bij de informatiebalie en de bars en bij de parkeerautomaten aan de buitenkant van het theater, naast de ingang (betaling uitsluitend per creditcard of pinpas). Het tarief van €5 geldt ook voor kort parkeren.

Het invoeren van betaald parkeren zal ervoor zorgen dat u langer bezig bent om het terrein af te komen na de voorstelling. Let hierop bij het plannen van uw reis.

Als het terrein vol is, kunt u gebruik maken van parkeerplaatsen in de omliggende straten. Let op: hier moet u ook betalen voor uw parkeerplek.

Er is iets misgegaan met het laden van dit evenement. Probeer het later nogmaals.