Mindervaliden

Mindervaliden en rolstoelplaatsen
Bezoekt u het Zuiderstrandtheater of de Nieuwe Kerk in een rolstoel? Rolstoelplaatsen kunt u telefonisch of aan onze balie in de Centrale Bibliotheek reserveren. Ons bespreekbureau is te bereiken via 070 88 00 333 (di t/m vr 13:00 – 18:00 uur) en kassa@zuiderstrandtheater.nl.

Bent u slecht ter been? Dan is het ook raadzaam vooraf contact met ons op te nemen. Onze medewerkers kunnen met u meedenken over een geschikte zitplaats.

Zuiderstrandtheater

Bereikbaarheid van plaatsen in de zaal voor mindervaliden
De zaal van het Zuiderstrandtheater loopt vanaf rij 3 omhoog. Bent u minder goed ter been, dan is het aan te raden plaatsen te reserveren op de eerste rijen of de bovenste rijen. Bovenaan kunt u gebruik maken van een lift en kunt u met een paar treden naar beneden uw plaats vinden. De afmeting van de lift is 90 x 140 cm. De lift bevindt zich linksboven in de zaal, aan de kant van de hoge stoelnummers. Hier vindt u de plattegronden van de zaal.

Parkeren
Op het parkeerterrein bij het Zuiderstrandtheater bevinden zich 10 invalidenparkeerplaatsen.

Slechthorenden
Het Zuiderstrandtheater beschikt over een infraroodsysteem met een beperkt aantal hoofdtelefoons. U kunt zich melden bij de informatiebalie waar een formulier kan worden ingevuld.

Blindengeleidehonden
Het is niet toegestaan om huisdieren mee te nemen naar het theater. Komt u met een blindengeleidehond? Neem dan tijdig contact met ons op zodat er een plaats aan het gangpad kan worden gereserveerd.

Nieuwe Kerk

De Nieuwe Kerk is toegankelijk voor mindervaliden. De kerk is gelijkvloers, dus u kunt met een rolstoel of rollator een concert bezoeken. Wanneer u als mindervalide een concert in de Nieuwe Kerk bezoekt, kunt u zich bij binnenkomst in de Nieuwe Kerk melden bij de bedrijfsleider. Hij of zij kan een vrijwilliger instrueren u te begeleiden.

Foyer
De foyer in de Nieuwe Kerk bevindt zich beneden. Hier kunt u met een stoellift naar toe of we vragen een vrijwilliger een drankje voor u te halen, wanneer u vooraf of in de pauze liever in de zaal blijft. De deuren van de zaal gaan circa 30 minuten voor aanvang van het concert open en de (gelijkvloerse) ruimte vóór de zaal is zeer beperkt. Wij verzoeken u daarom vriendelijk niet te vroeg aanwezig te zijn, als u niet naar de foyer wilt.

Invalidentoilet
Er bevindt zich een invalidentoilet in de kleedkamer van de artiesten (achter de kansel). Een vrijwilliger kan u hier naar toe begeleiden.

Parkeren
Er is geen invalidenparkeerplaats bij de Nieuwe Kerk. De parkeergarages Q-Park Veerkaden en Spui zijn de dichtstbijzijnde plaatsen waar u kunt parkeren.

Slechthorenden
In de Nieuwe Kerk is geen ondersteuningssysteem voor slechthorenden aanwezig.

Blindengeleidehonden
Het is niet toegestaan om huisdieren mee te nemen naar een concert in de Nieuwe Kerk. Komt u met een blindengeleidehond? Neem dan tijdig contact met ons op zodat er een plaats aan het gangpad kan worden gereserveerd.

Er is iets misgegaan met het laden van dit evenement. Probeer het later nogmaals.