Veelgestelde vragen

Geen mail ontvangen?
Het is van belang om na uw online betaling op 'Voltooien' te klikken om terug te keren naar de website. Als uw betaling gelukt is, ontvangt u binnen een uur uw kaarten. Heeft u geen e-mail ontvangen van ons (bevestigingsmail of e-mail met kaarten)? Check dan de map waarin uw SPAM, junk of ongewenste emailberichten terechtkomen in uw e-mailprogramma.

Hoe bestel ik kaarten met een promotiecode?
Heeft u een actiecode ontvangen voor een van onze voorstellingen? Deze kunt u ook gebruiken bij een bestelling online. Als u een voorstelling heeft uitgekozen en op de rode ‘Reserveren’-knop klikt, verschijnt er bovenaan de pagina een invulveld waar u de actiecode in kunt voeren. Bij het selecteren van uw zitplaatsen kunt u het bijbehorende prijstype kiezen. Bestelt u via ons bespreekbureau? Vermeld dan de promotiecode bij onze kassamedewerkers.

Algemeen

Kan ik contant betalen?
Nee, sinds 1 januari 2016 betaalt bij ons alleen nog maar per pin. Dit houdt in dat u zowel uw theatertickets aan de kassa als uw drankjes bij de bar niet meer contant afrekent. Onze pinautomaten geven u de mogelijkheid per pin, contactloos en per creditcard te betalen. Met het invoeren van Pin Only kunt u veiliger en sneller betalen.

Tot hoe laat duurt de voorstelling?
Zodra de eindtijd bekend is, vermelden we deze op de voorstellingspagina op onze website. De eindtijd wordt tevens vermeld in de servicemail die u vlak voor de voorstelling ontvangt. Op de avond zelf kunt u de eindtijd op de schermen in het theater lezen. De eindtijd is altijd een schatting en exclusief het eindapplaus en eventuele toegiften.

Vanaf hoe laat gaan de deuren van de zaal open?
Het Zuiderstrandtheater en de Nieuwe Kerk openen de voordeuren een uur voor aanvang van de voorstelling, zodat u in de gelegenheid bent gebruik te maken van bespreekbureau, garderobe, toiletten en koffie/thee. De deuren van de zaal gaan, onder voorbehoud, een half uur voor aanvang open.

Is er een wachtlijst voor uitverkochte voorstellingen?
We hanteren geen wachtlijsten. Bij uitverkochte voorstellingen hanteert het theater een volgnummersysteem. Deze volgnummers worden ongeveer een uur voor aanvang uitgegeven. 15 minuten voor aanvang worden gereserveerde, maar niet afgehaalde plaatsen, ter verkoop aangeboden.

Over kaartverkoop

Ik heb mijn online bestelde kaarten nog niet ontvangen en de voorstelling is al deze week. Wat nu?
Wanneer u e-tickets heeft besteld, hoort u deze binnen enkele minuten te ontvangen. Als dit niet het geval is, stuurt u dan een e-mail naar kassa@zuiderstrandtheater.nl of bel naar de kassa (tijdens openingstijden, 070-88 00 333). Wij kunnen ze opnieuw naar u mailen.

Als u de kaarten op de dag van de voorstelling nog niet ontvangen heeft, kunt u deze afhalen aan de kassa van het theater waar u naartoe gaat op vertoon van uw bevestigingsmail. De kassa opent 1 uur voor aanvang van de voorstelling (uitzondering: bij voorstellingen van Nederlands Dans Theater opent de kassa 5 kwartier voor aanvang).

Ik heb kaarten besteld via de website, kan ik deze nog annuleren of wijzigen?
Let op! Onze ruilvoorwaarden zijn aangepast per 10 oktober 2017.
Losse kaarten kunt u tot één dag voor de voorstelling ruilen voor een andere voorstelling of u ontvangt een tegoedbon ter waarde van de kaarten. Voor tickets die u kocht met vroegboekkorting (vrijekeuzeabonnement) geldt hetzelfde. Tickets die onderdeel zijn van een abonnement, serie of passe-partout kunnen uitsluitend geruild worden voor de zelfde productie op een andere datum.

U betaalt voor de ruiling/annulering altijd €4,50 administratiekosten (per handeling), ook wanneer u wilt ruilen voor andere zitplaatsen. Een tegoedbon is onbeperkt geldig en kan in delen besteed worden voor alle voorstellingen in het Zuiderstrandtheater en/of de Nieuwe Kerk. Wij geven geen geld retour. Ruilen kan tot een dag voor de voorstelling, uitsluitend tijdens onze reguliere openingstijden van dinsdag t/m zaterdag en niet in het uur voor aanvang van een voorstelling.

Mag ik mijn tas meenemen in de zaal?
Dat hangt van de grootte van uw tas af. Alleen tassen niet groter dan A4 formaat en tassen niet dikker dan 10 cm mogen het Zuiderstrandtheater mee naar binnen. Grotere tassen kunt u in uw auto laten of bij de garderobe achterlaten.

Over online kaarten bestellen

Hoeveel kost het om online te reserveren?
Als u online boekt en met iDeal afrekent, betaalt u geen extra kosten voor e-tickets of € 3,50 per bestelling voor kaarten per post. Betaalt u met een creditcard? Dan worden er geen extra servicekosten berekend.

Kan ik ook met creditcard betalen?
U kunt uw online aankoop afrekenen met iDEAL of Podiumcadeaukaart, creditcard én tegoedbonnen. Ook kunt u aan de kassa in ons theater met creditcard betalen, of via een telefonische reservering (070 88 000 33).

Kan ik mijn tegoedbon van het Zuiderstrandtheater ook online verzilveren?
Ja, dit kan. Kies bij het kopen van kaarten bij Betaalwijze Tegoedbon en vul vervolgens de cijfers in die op de bon als vouchercode staan vermeld.

Kan ik mijn Podium Cadeaukaart ook gebruiken voor het online bestellen van kaarten?
Jazeker. Nadat u online kaarten heeft gereserveerd kunt u de Podium Cadeaukaart als betaalwijze kiezen. Vul vervolgens het nummer en de pincode in (en betaal evt. het resterende bedrag met een andere betaalwijze).

Let op: u kunt online slechts met één Podium Cadeaukaart per bestelling betalen. U kunt uw Podium Cadeaukaart ook gebruiken bij een telefonische reservering. U ontvangt van ons een email met een betaallink. Hier kiest u Podium Cadeaukaart als Betaalwijze. Vul vervolgens de cijfers in die op de bon als vouchercode staan vermeld.

Ik heb een Theater- en Concertbon. Kan ik die online verzilveren?
Helaas is de papieren Theater-en Concertbon (de voorloper van de Podium Cadeaukaart) niet direct via een online bestelling te gebruiken. U kunt dan telefonisch reserveren of langsgaan aan onze balie in de Centrale Bibliotheek van Den Haag (Spui 68). Zie openingstijden kassa.

Moet ik mijn e-tickets uitprinten of scannen jullie ook kaarten vanaf een smartphone?
Wij kunnen scannen vanaf uw telefoon. Het liefst mobile tickets, maar een duidelijke streepjes/QR-code vanuit een pdf kan ook. Zorgt u ervoor dat uw schermverlichting fel genoeg is en dat u gemakkelijk naar meerdere kaarten kunt swipen.

Ik ben mijn tickets kwijt, wat nu?
Wanneer u de kaarten kwijt bent, kunt u tijdens onze openingstijden bellen naar de kassa voor kopiekaarten. Is de kassa gesloten, dan kunt u vanaf een uur voor aanvang even langs de kassa om uw kaarten daar uit te laten printen.

Kan ik kaarten reserveren en later afrekenen?
U kunt telefonisch kaarten reserveren (€2 reserveringskosten per order) bij ons bespreekbureau via 070 88 00 333. Deze kaarten dienen binnen twee weken te worden betaald en afgehaald. U kunt uw telefonische reservering ook via iDeal of creditcard betalen en een email met uw e-ticket ontvangen. Dit laatste is kosteloos. U dient echter wel uw betaling binnen 14 dagen te voldoen, anders vervalt uw reservering.

Kortingspassen, andere kortingen en cadeaubonnen
De UITpas geeft een aantrekkelijke korting op tal van voorstellingen en concerten in de regio Haaglanden. Uiteraard geldt dit ook voor voorstellingen/concerten in onze zalen. De (persoonsgebonden) UITpas kost €7,50 en is o.a. verkrijgbaar bij het VVV. Uitsluitend op vertoon van de UITpas kunt u kaarten met de korting kopen. Bel voor meer informatie over de UITpas naar (070) 363 38 33. Let op: koopt u een ticket met UITpas-korting? Neem uw UITpas dan mee naar de voorstelling, deze wordt bij de toegang gecontroleerd. Indien u uw pas niet kunt tonen, kunt u bij de kassa het kortingsbedrag bijbetalen. U krijgt dit geld niet retour, ook niet wanneer u op een later moment uw pas wel kunt tonen.

Houders van een Ooievaarspas krijgen bij veel concerten en voorstellingen 50% korting op de toegangsprijs. Neem contact op met onze afdeling Kaartverkoop & Informatie om zeker te weten of de Ooievaarspas geldig is bij de voorstelling van uw keuze via kassa@zuiderstrandtheater.nl of 070 88 00 333. Op vertoon van uw Ooievaarspas kunt u bij ons bespreekbureau in de Centrale Bibliotheek terecht voor tickets. We hebben hierbij uw Ooievaarspas nodig voor de registratie. Zonder de fysieke Ooievaarspas kunnen we de bestelling niet uitvoeren. Telefonisch reserveren is ook mogelijk via 070 88 00 333. Kaarten kunnen dan binnen 14 dagen afgehaald worden bij ons bespreekbureau in de Centrale Bibliotheek. Houd bij reserveren rekening met de reserveringskosten. Voor meer informatie over de Ooievaarspas, zie www.ooievaarspas.nl.

Onze jongerenprijzen gelden voor een aantal geselecteerde voorstellingen voor jeugd t/m 26 jaar, tenzij anders vermeld. Wanneer de jongerenprijs niet als prijstype weergegeven wordt, is er geen korting voor jongeren op deze voorstelling of zijn de beschikbare kaarten uitverkocht. Let op: Maak je gebruik van de jongerenkorting? Neem dan je identiteitsbewijs mee naar de voorstelling. Hier wordt naar gevraagd bij de ticketcontrole. Kunt u zich niet legitimeren, dan vragen wij u om de tickets bij de kassa te wijzigen naar tickets tegen een normaal-tarief.

Vroegboekkorting
Profiteer van aantrekkelijke kortingen via onze vroegboekkorting:
- 3 of 4 voorstellingen: 10% korting
- 5 voorstellingen of meer: 15% korting
U kunt tot en met zondag 15 september 2019 gebruik maken van de vroegboekkorting voor kaarten die u koopt voor het seizoen 2019/2020. Deze korting is niet geldig in combinatie met kortingspassen en/of andere kortingen. Voor sommige voorstellingen geldt op verzoek van het impresariaat/de producent geen vroegboekkorting.

Wanneer u recht heeft op de korting kunt u op onze website kiezen voor het prijstype 10% vroegboek of 15% vroegboek. Het is aan te raden hiervoor eerst de gekozen voorstellingen eerst in het winkelmandje te doen en vervolgens de tickets en plaatsing te kiezen, zodoende geeft het systeem meteen aan of u recht heeft op een bepaalde korting.

Kan ik verschillende kortingen combineren?
Helaas is het niet mogelijk om verschillende kortingen te combineren. Zo is het bij de Uitpas niet mogelijk om ook van de vroegboekkorting te genieten. Wanneer u online boekt en dan een kortingstarief kiest, is deze definitief. Restitutie van geld of een tegoedbon is niet mogelijk.

Met welke cadeaubonnen kan ik betalen?
Wij nemen de Podium Cadeaukaart, Nationale Theater & Concertbon en onze eigen tegoedbonnen aan.

Hebben jullie last minute kortingen?
Voor veel voorstellingen verkopen we last minute kaarten voor jongeren tot 27 jaar. Deze kaarten kun je op de dag van de voorstelling voor €10 per kaart bestellen, zowel online als aan de kassa. Als je jongerenkaarten koopt, neem dan je identiteitsbewijs mee naar de voorstelling. Hier wordt naar gevraagd bij de ticketcontrole.

Wat houden de Donderdag Deals in?
Tijdens de Donderdag Deals, op de laatste donderdag van de maand, koopt u tussen 12.00 en 0.00 uur twee kaarten voor de prijs van één voor geselecteerde voorstellingen. U kunt de tickets zowel bij ons bespreekbureau (tot 18.00 uur) als online (tot 0.00 uur) kopen. U kunt zoveel kaarten kopen als u wilt (zo lang de voorraad tickets voor de betreffende voorstelling strekt). Online: Als u bij de voorstellingen op 'reserveren' klikt en vervolgens uw zitplaatsen uitkiest, ziet u "Donderdag Deal" tussen de prijzen staan.

Direct per mail op de hoogte blijven van de Donderdag Deals? Schrijf u in voor de nieuwsbrief van het Zuiderstrandtheater.

Over mindervaliden

Ik wil plaatsen reserveren voor een rolstoelgebruiker. Hoe kan ik dat doen?
Om kaarten te reserverenvoor rolstoelgebruikers of mensen die minder goed te been zijn, belt u met onze kassa via 070 88 00 333 (di t/m za van 13.00 – 18.00 uur).

Lift Defect
Tot onze grote spijt is de lift in het Zuiderstrandtheater al enige tijd defect. Het probleem is helaas niet eenvoudig op te lossen, maar heeft onze volle aandacht.
 

Hoe is de bereikbaarheid van de plaatsen in de zaal voor mindervaliden?

Heeft u nog andere vragen over de bereikbaarheid, dan raden wij u ook aan telefonisch contact op te nemen met ons bespreekbureau. Onze collega’s kennen de zaal goed en kunnen met u de mogelijkheden bij iedere voorstelling bespreken.

Zijn er faciliteiten voor slechthorenden?
Het Zuiderstrandtheater beschikt over een infraroodsysteem met een beperkt aantal hoofdtelefoons. U kunt zich melden bij de informatiebalie waar een formulier kan worden ingevuld.

In de Nieuwe Kerk is geen ondersteuningssysteem voor slechthorenden aanwezig.

Zijn er plaatsen voor slechtzienden?
Per voorstelling zijn er kaarten beschikbaar die geschikt zijn voor slechtzienden. Reserveert u (tijdig!) telefonisch op 070 88 00 333 (di t/m za van 13.00 – 18.00 uur). Zodoende kunnen we samen met u kijken naar een geschikte plaats in de zaal.

Heeft u bij ontvangst/voor aanvang hulp nodig? Geef dit dan aan bij uw reservering. Het meebrengen van getrainde begeleidershond is in de meeste gevallen toegestaan. Ook dit is iets wat wij graag bij het maken van de reservering horen.

> Lees meer over faciliteiten voor mindervaliden

Overige vragen

Rijdt de shuttebus nog?
Per seizoen 19-20 rijdt de shuttlebus niet meer. Als alternatief kunt u bus 28 gebruiken. De bereikbaarheid van het Zuiderstrandtheater met bus 28 kunt u hier vinden.

Kan ik met een baby naar een voorstelling?
We raden het meenemen van baby’s en jonge kinderen naar voorstellingen af. De voorstellingen zijn qua inhoud en lengte niet geschikt voor deze doelgroep. Daarnaast is het mogelijk dat kleine kinderen voor overlast zorgen bij de andere bezoekers. Bij jeugd & familievoorstellingen met een leeftijdsindicatie van maximaal 6+ kunt u uw baby wel meenemen. In dat geval dient u voor uw baby een ticket met kindertarief te kopen. Bij overlast kunnen onze collega’s u tijdens de voorstelling verzoeken de zaal te verlaten. Restitutie van u gekochte kaarten is echter niet mogelijk.

Wat is leeftijdsindicatie?
Bij jeugd & familievoorstellingen communiceren wij een leeftijdsindicatie. Er wordt hiermee aangegeven dat de voorstelling vanaf een bepaalde leeftijd geschikt is. De voorstelling is dan geschikt qua inhoud en lengte voor de doelgroep. Wij hanteren hierin een 'vanaf' leeftijd, zoals 2+, 4+, 6+ en 8+.

Ik kom met een klein kind naar de voorstelling. Zijn er stoelverhogers?
Ja. In het Zuiderstrandtheater beschikken we over een flink aantal stoelverhogers, zodat de allerkleinsten de voorstelling ook goed kunnen zien. In de Nieuwe Kerk zijn geen stoelverhogers aanwezig.

Ik kom met een klein kind naar de voorstelling. Kan ik de kinderwagen / buggy ergens kwijt?
Geen probleem! Vraagt u aan onze medewerkers bij de garderobe waar u de buggy neer kunt zetten.

Ik wil graag op de hoogte blijven van het laatste nieuws en acties, hoe doe ik dat?
Schrijf u in voor onze nieuwsbrief en ontvang maandelijks de algemene nieuwsbrief en de Donderdag Deals-mailing, waarmee u 50% korting krijgt op geselecteerde voorstellingen. Schrijf u hier in >

Ik kijk de website op een iPad 2 en zie geen inhoud van de pagina's. Wat nu?
Download de app Chrome en probeer het daarmee opnieuw. De website werkt niet optimaal op de iPad 2 of oudere generatie, evenals de iPhone 3 of ouder.

Hoe is het volume van de voorstellingen geregeld?
De technici van het gezelschap zijn verantwoordelijk voor het volume tijdens voorstellingen. Uiteraard zorgen onze eigen technici ervoor dat het volume binnen de geldende normen valt. Wilt u gebruik maken van oordoppen? Deze zijn gratis verkrijgbaar bij onze informatiebalie, naast de kassa.

Heeft het theater huisregels?
Ja, deze leest u hier.

Heeft het theater een privacybeleid?
Ja, dat leest u hier.

Staat uw vraag er niet bij?
Mail ons uw vraag! Misschien kunnen we hem hier in deze lijst opnemen. U kunt een e-mail sturen naar: kassa@zuiderstrandtheater.nl.

Cookies

Wij gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo prettig mogelijk te maken. We onthouden o.a. uw persoonlijke instellingen en gebruiken Google Analytics om de gebruiksvriendelijkheid te verbeteren.

Lees meer >

X

Er is iets misgegaan met het laden van dit evenement. Probeer het later nogmaals.