Willemijn Verkaik

Miss Hannigan

Na haar musicaldebuut in Elisabeth in 2001, speelde Willemijn diverse rollen in Nederland, Duitsland en Zwitserland in onder meer Jeans, De Drie Musketiers, We Will Rock You, Elisabeth, Aida, Mamma Mia, Women on the Verge of a Nervous Breakdown, Tarzan, Ghost en Bat out of Hell.

Ze werd wereldwijd bekend door haar vertolking van de groene heks Elphaba in de musical Wicked. Ze is de enige musicalactrice die de rol in drie talen in vier landen heeft gespeeld. In totaal was Willemijn ruim 2000 keer te zien als Elphaba in Duitsland, op Broadway, in Nederland en op West End. Daarnaast is Willemijn te horen in de populaire Disney film Frozen als de Nederlandse en Duitse stem van Elsa.

Als solist verleende Willemijn haar medewerking aan verschillende grote concerten in binnen- en buiteland, waaronder meerdere edities van Musicals in Concert en Disney in Concert. Ook trad ze op in New York, Tokio en Londen en werkte ze met gerenommeerde componisten als Jason Robert Brown (Last 5 Years, Parade), Stephen Schwartz (Wicked, The Hunchback of Notre Dame, Pocahontas), Benj Pasek en Justin Paul (LaLaLand, The Greatest Showman, Dear Evan Hansen), Andrew Lippa (The Wild Party, The Addams Family) en Scott Alan (Home, I’m a Star).

Willemijn Verkaik studeerde in 1999 af aan het Rotterdams Conservatorium als docerend en uitvoerend musicus.

Speelt in

  • di 3 mrt '20
   19:30 - 21:50
   Zuiderstrandtheater, Den Haag
   Zuiderstrandtheater
  • wo 4 mrt '20
   19:30 - 21:50
   Zuiderstrandtheater, Den Haag
   Zuiderstrandtheater
  • do 5 mrt '20
   19:30 - 21:50
   Zuiderstrandtheater, Den Haag
   Zuiderstrandtheater
Cookies
Wij gebruiken cookies om je bezoek aan deze website zo prettig mogelijk te maken. We onthouden o.a. je persoonlijke instellingen en gebruiken Google Analytics om de gebruiksvriendelijkheid te verbeteren.
Lees meer >