Edwin Jonker

Oliver Warbucks

Edwin studeerde na het behalen van zijn HAVO en Vwo-diploma twee jaar Geschiedenis aan de Universiteit van Amsterdam. Daarna maakte hij de stap naar het acteren. Hij begon zijn musicalcarrière als Tom Collins in Rent en mocht voor die vertolking in 2001 meteen de John Kraaijkamp Musical Award voor Beste Mannelijke Bijrol in ontvangst nemen. Later was Edwin onder andere te zien in Copacabana, The Lion King, Billy Holiday, Miss Saigon, Dreamgirls, A Chorus Line, Sister Act (Musical Award nominatie), The Color Purple en Driving Miss Daisy.

Hij speelde onder andere in films als Oesters van Nam Kee, Tuintje in mijn hart en vertolkte de hoofdrol in De Ontsnapping. Ook sprak Edwin de Nederlandse stem in van Will Smith in de animatiefilm Shark Tale en is hij de stem van Jefferson Davis in SPIDER-MAN.

Op televisie was Edwin te zien in diverse series, waaronder KLEM, Ninja Nanny, Flikken, Voetbalvrouwen en Van God Los (de serie). Op 18 april 2019 is Edwin tijdens de negende editie van The Passion te zien als Jezus. Daarnaast verschijnt dit najaar De Club van Lelijke KInderen, een film naar het gelijknamige boek Koos Meinderts waar Edwin in meespeelt.

Speelt in

  • di 3 mrt '20
   19:30 - 21:50
   Zuiderstrandtheater, Den Haag
   Zuiderstrandtheater
  • wo 4 mrt '20
   19:30 - 21:50
   Zuiderstrandtheater, Den Haag
   Zuiderstrandtheater
  • do 5 mrt '20
   19:30 - 21:50
   Zuiderstrandtheater, Den Haag
   Zuiderstrandtheater
Cookies
Wij gebruiken cookies om je bezoek aan deze website zo prettig mogelijk te maken. We onthouden o.a. je persoonlijke instellingen en gebruiken Google Analytics om de gebruiksvriendelijkheid te verbeteren.
Lees meer >