Holland India Festival

Holland India Festival is een initiatief van de Gemeente Den Haag, Korzo en het Zuiderstrandtheater. Belangrijke onderdelen zijn het India Dans Festival in Korzo en het India Muziek Festival in het Zuiderstrandtheater en de Nieuwe Kerk.

                       

 

★ PROGRAMMA INDIA MUZIEK FESTIVAL 2017


★OPENING INDIA MUZIEK FESTIVAL
Zondag 1 oktober 2017

Pancha Tattva - De 5 elementen
Artiesten van Nederlandse bodem brengen een ode aan moeder Aarde. Ze staan stil bij de 5 natuurelementen: Aarde, Water, Lucht, Ether en Vuur. Elk van de instrumenten beeldt één van deze elementen uit en het slotstuk is een samenspel van alle instrumenten en zang, waarbij het allesoverheersende element Vuur als grand finale wordt gekozen.

Voorafgaand aan het optreden van Pancha Tattva toont het Korzo India Dans Festival onder andere voorproefje van de opera Satyagraha en een optreden van Odissi dansers Monalisa Ghosh, Supriya Sardar en Raju Mishra.

15:00 uur, De Nieuwe Kerk

Voor meer informatie en kaartverkoop klik hier.
--------------------------------★ INDIA MUZIEK FESTIVAL
Vrijdag 6 oktober 2017

Lezing Sandeep virdee (organisator Darbar Festival London)
Sandeep Virdee biedt tijdens zijn inspirational talk inzicht in de hedendaagse Indiase klassieke muziek en hoe het 70 jaar geleden tijdens de verdeling 'partition' en onafhankelijkheid van India werd beinvloed door het Britse regime. Hij onderzocht mogelijkheden om in de komende decennia een platform te creeeren om de Indiase klassieke muziek in Europa en daarbuiten te versterken.

19:15 - 20:00 uur, De Nieuwe Kerk


Debasmita Bhattacharya - Sublime Afternoon Ragas 
Debasmita Bhattacharya zet de muzikale scene van haar geboorteland India en daarbuiten op haar kop door haar uitzinnige talent op de Sarod en haar dynamische uitvoeringen.

20:30 uur, De Nieuwe Kerk

Voor meer informatie en kaartverkoop klik hier.
--------------------------------

★ INDIA MUZIEK FESTIVAL
Zondag 15 oktober 2017

Bhoedjel Bhaat
Samen met de Stichting Leerstoel Diaspora Lalla Rookh organiseert het Zuiderstrandtheater een bijzonder evenement: ‘Bhoedjel Bhaat’ (gebakken rijst). Een ode aan het culturele erfgoed van de Hindoestaanse diaspora uit Suriname, Trinidad, Nederland en India. Traditionele muziek, dans en eten op een moderne manier uitgevoerd en gepresenteerd door Ragga Menno en Raj Mohan.

15:00 uur, Zuiderstrandtheater

Voor meer informatie en kaartverkoop klik hier.
--------------------------------
 

★ PROGRAMMA INDIA DANS FESTIVAL 2017 (KORZO)

Van 13 t/m 29 oktober organiseert KORZO de 7e editie van het India Dans Festival, hét festival voor moderne, klassieke en urban Indiase dans. KORZO presenteert toonaangevende artiesten en interessante nieuwe talenten uit binnen- en buitenland. Geniet van topvoorstellingen en ontmoet de artiesten in de KORZO bar.

13 en 14 oktober
Hiphopvernieuwer Shailesh Bahoran toont in Aghori de weg naar verlichting.

20, 25 en 26 oktober
Internationale voorstellingen van powerhouse dansers als Rukmini Vijayakumar en Sanjukta Sinha.

22 oktober
Geetopadesham opgevoerd in unieke combinatie van de theatervorm Kathakali en dansstijl Kathak.

27, 28 en 29 oktober
Opera ontmoet Indiase dans in Satyagraha van Philip Glass. Geïnspireerd op de Gandhi’s filosofie brengen 60 zangers, dansers en muzikanten een muzikale happening.

Voor meer informatie en een overzicht van de gehele programmering over het India Dans Festival verwijzen wij u graag naar de website van KORZO.

   Volg Holland India via FacebookCookies

Wij gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo prettig mogelijk te maken. We onthouden o.a. uw persoonlijke instellingen en gebruiken Google Analytics om de gebruiksvriendelijkheid te verbeteren.

Lees meer >

X

Er is iets misgegaan met het laden van dit evenement. Probeer het later nogmaals.