Organisatie

Het Zuiderstrandtheater is het enige podium direct aan de Nederlandse kust. Je geniet hier in een bijzondere omgeving met uitzicht op de Scheveningse haven en de Noordzee van culturele hoogtepunten uit binnen- en buitenland. Jazz, pop, dans en spektakel: elke voorstelling tovert het stille strand om in een spetterende branding.

Waar anders dan in Scheveningen combineer je een strandwandeling, een prachtige zonsondergang en het eten van een lekker visje met een avond vol bijzondere muziek en dans? Moderne dans, klassiek ballet, opera, spectaculaire shows, pop- en klassieke muziek: maak het mee aan zee in het Zuiderstrandtheater!

Bekijk seizoen 2018/2019

Over Stichting Dans- en Muziekcentrum Den Haag (DMC)
Stichting Dans- en Muziekcentrum Den Haag (DMC) is op 1 januari 2013 ontstaan uit een samen gaan van de voormalige Stichtingen Exploitatie Muziekcentrum en Danstheater en Gastprogrammering. DMC exploiteerde en programmeerde tot 1 juli 2015 de Dr Anton Philipszaal en het Lucent Danstheater. Sinds 1 september 2014 was daar de verantwoordelijkheid voor het Zuiderstrandtheater bijgekomen. Sinds september 2015 vinden daar met veel succes de voorstellingen en concerten plaats die voorheen werden gegeven in de zalen aan het Spuiplein.

DMC programmeert tevens de Nieuwe Kerk en faciliteert de vaste bespelers, het Nederlands Dans Theater en het Residentie Orkest. Met de eigen programmering richt DMC zich vooral op de genres muziek, dans, opera, familievoorstellingen en spektakel. Sinds 2012 heeft culturele diversiteit een prominente plaats in de programmering. Ook organiseert DMC sinds 2013 eigen schoolvoorstellingen, naast en in aanvulling op de educatieve activiteiten van NDT en RO.

Cookies

Wij gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo prettig mogelijk te maken. We onthouden o.a. uw persoonlijke instellingen en gebruiken Google Analytics om de gebruiksvriendelijkheid te verbeteren.

Lees meer >

X

Er is iets misgegaan met het laden van dit evenement. Probeer het later nogmaals.