Podia steunen Cappella Amsterdam en Orkest van de Achttiende Eeuw

In een brief aan minister Van Engelshoven spreken de directies en programmeurs van vele podia, waaronder het Zuiderstrandtheater, de teleurstelling uit over het negatieve advies van de Raad voor Cultuur dat Cappella Amsterdam en het Orkest van de Achttiende Eeuw -ondanks de vele lovende woorden- ten deel is gevallen.

De briefschrijvers stellen dat vanuit de Nederlandse concertzalen en festivals -die zij voor een groot deel vertegenwoordigen- dit advies gezien de vele lofuitingen niet alleen onbegrijpelijk is, maar ook een enorme bedreiging vormt voor het Nederlandse concertaanbod, omdat deze ensembles zich op het gebied van de oude muziek en de koormuziek vanuit internationaal perspectief op topniveau bevinden. Om dat topniveau te handhaven c.q. veilig te stellen, is het voortbestaan van beide gezelschappen essentieel.

Aan de minister doen zij het dringende verzoek om zowel voor Cappella Amsterdam als voor het Orkest van de Achttiende Eeuw het aangevraagde bedrag te honoreren. Ondertekenaars zijn o.a. Concertgebouw Amsterdam. TivoliVredenburg Utrecht, Parkstad Limburg Theaters, Muziekgebouw Amsterdam e.v.a..

Lees hier de brief.

Cookies
Wij gebruiken cookies om je bezoek aan deze website zo prettig mogelijk te maken. We onthouden o.a. je persoonlijke instellingen en gebruiken Google Analytics om de gebruiksvriendelijkheid te verbeteren.
Lees meer >