Welkom terug in het theater

Het is bijna zover. Vanaf begin september opent ook het Zuiderstrandtheater de deuren weer! Het nieuwe programma staat online. We kijken er enorm naar uit om artiesten en bezoekers weer te mogen verwelkomen.

Wat verandert er?  

Eind februari is het klassieke programma van seizoen 2020/2021 online gegaan. Alle toen aangekondigde concerten hebben we helaas moeten annuleren. Het goede nieuws is dat een aantal van die concerten alsnog zal plaatsvinden in een (iets) andere vorm. Sommige concerten zijn bijvoorbeeld ingekort tot een uur en het repertoire is hier en daar daar aangepast. Ook vinden er soms concerten tweemaal op dezelfde dag plaats. Op deze manier hebben wij alle ruimte om de anderhalvemeter-maatregelen te kunnen toepassen en kunnen wij zoveel mogelijk bezoekers laten genieten van ons mooie en tevens laatste seizoen aan zee.

Wat er niet te zien is dit jaar                              

Helaas is een groot deel van het reguliere programma komen te vervallen. Dit geldt voor alle opera's, musicals, veel dansvoorstellingen en familievoorstellingen. Veel impresariaten en gezelschappen kunnen zich niet permitteren om artiesten in dienst te nemen, zeker als ze nu al weten dat ze niet voldoende inkomsten via de kaartverkoop kunnen verwachten door de coronamaateregelen. Daarbij kon er tot voor kort niet samen gerepeteerd worden en speelt de kans op een zogenaamde tweede coronagolf mee. Voor producenten en impressario's, die geen subsidie ontvangen en de kunstenaars zelf, die meestal zzp'ers zijn, is ook de komende tijd nog een moeilijke tijd. Dit alles maakt dat het seizoensprogramma er anders uitziet dan normaal.

De tweede helft van het seizoen

Voor het programma vanaf januari geldt dat we er op dit moment vanuit gaan dat deze concerten, voorstellingen, opera’s en andere evenementen doorgang vinden zonder coronamaatregelen, maar zeker weten we dat op dit moment nog niet.

Bekijk hier hoe je bezoek eruit gaat zien

Cookies
Wij gebruiken cookies om je bezoek aan deze website zo prettig mogelijk te maken. We onthouden o.a. je persoonlijke instellingen en gebruiken Google Analytics om de gebruiksvriendelijkheid te verbeteren.
Lees meer >