Opera Maduro in verkoop

In het jaar dat heel Nederland stilstaat bij 75 jaar vrijheid, komt in Den Haag ook de geschiedenis van George Maduro, de naamgever van Madurodam, opnieuw tot leven. De community opera 'Maduro', een samenwerking van Zuiderstrandtheater, Kwekers in de kunst en het Residentie Orkest brengt het levensverhaal van deze jonge, onbaatzuchtige oorlogsheld en het ontstaan van Madurodam in september op de planken. George Maduro kwam op 8 februari 1945 om het leven in concentratiekamp Dachau, een paar weken voor het einde van de oorlog.

Met het oog op de terugkeer van het Zuiderstrandtheater naar Amare in het centrum van Den Haag in 2021 is na de reeks Scheveningse onderwerpen ('Harde Handen', 'De Vloek', 'Scheveningse Kuren' en 'Vrouw Houtebeen') nu voor een Haags thema gekozen: de herinnering aan de Haagse held George Maduro.

Tekstschrijver van Maduro is Pieter van de Waterbeemd, bekend van musicals als 'TOON!' en 'Doe Maar' en de films 'Pleidooi' en 'Sunny Boy'. Bob Zimmerman componeert de muziek en de regie is in handen van operaregisseur Jeroen Lopes Cardozo. Net als de succesvolle eerdere community opera's is ook 'Maduro' een samenwerking van Kwekers in de kunst met het Residentie Orkest en Zuiderstrandtheater.

Maduro
Kwekers in de kunst & Residentie Orkest

Zuiderstrandtheater
do 3, vr 4, za 5, di 8 september, 20.00 uur
zo 6 september, 14.30 uur

Cookies
Wij gebruiken cookies om je bezoek aan deze website zo prettig mogelijk te maken. We onthouden o.a. je persoonlijke instellingen en gebruiken Google Analytics om de gebruiksvriendelijkheid te verbeteren.
Lees meer >