Gaan de voorstellingen  in het Zuiderstrandtheater en de Nieuwe Kerk door?

Bekijk hier de nieuwste informatie naar aanleiding van de persconferentie van 13 oktober over het programma in het Zuiderstrandtheater en de Nieuwe Kerk.

Heb je vragen over je bezoek? Stuur dan een mail naar kassa@zuiderstrandtheater.nl.

Zie je liever af van je bezoek? Daar hebben we alle begrip voor. Je kan kosteloos retourneren door gebruik te maken van dit formulier.

Hoe ziet mijn theaterbezoek er nu uit?

Om je bezoek aan zowel het Zuiderstrandtheater als de Nieuwe Kerk zo veilig mogelijk te laten verlopen hebben wij op basis van het protocol van de RIVM/VSCD een aantal richtlijnen opgesteld. Zo kan je toch nog genieten van een aantal bijzondere voorstellingen en concerten.

Je bezoek

De veiligheid en gezondheid van onze bezoekers, medewerkers en artiesten staan voorop. Daarom is het belangrijk dat je alleen naar het Zuiderstrandtheater of de Nieuwe Kerk komt als je gezond bent. Bij binnenkomst vindt een korte, mondelinge gezondheidscheck plaats en draag je een mondkapje.

30 bezoekers regeling

Op 13 oktober is bekend geworden dat in het Zuiderstrantheater en in de NIeuwe Kerk niet meer dan 30 bezoekers aanwezig mogen zijn. Normaal kunnen er 1000 bezoekers in het Zuiderstrandtheater en 440 in de NIeuwe Kerk. Dat betekent dat we de programmering opnieuw bekijken en een groot aantal voorstellingen niet door kunnen gaan. Nieuws vind je hier.

Mondkapjes

Mondkapjes zijn verplicht. Eenmaal op je zitplaats mag die af. Onze medewerkers dragen ook mondkapjes. 

Wanneer mag je naast elkaar zitten?

Je mag met je huishouden van maximaal vijf personen of met twee personen, die niet uit het zelfde huishouden zijn, naast elkaar zitten. Kom je met meer dan twee personen buiten je huishouden, dan moet je altijd 1,5 meter afstand bewaren, met uitzondering van kinderen t/m 12 jaar. 
Als je met meer dan 2 personen uit een ander huishouden komt, moet je de kaartjes dus ook apart bestellen. Dan weten wij hoe we de zaal in kunnen delen.

Kaartverkoop

Onze kassa is open, maar het bespreekbureau aan het Spui is gesloten. Je kan kaarten dus online en telefonisch bestellen. Zie verder bij kaartverkoop. In de Nieuwe Kerk en het Zuiderstrandtheater zijn de kassa's vanaf een half uur voor aanvang geopend.

In het theater

Bij binnenkomst draag je een mondkap, vragen wij je je handen te wassen met het daarvoor bestemde desinfectiemiddel en begeef je je naar de kaartcontrole, waar wij je de route naar jouw ingang wijzen.  De publieksassistent wijst je je plaats. Neem je jas en tas mee de zaal in, want de garderobes zijn gesloten (je jas kan je op de lege stoelen naast je leggen). In de zaal is het de bedoeling dat je blijft zitten tot het concert of de voorstelling is afgelopen. De mondkap mag dan af. Tijdens het slotapplaus vragen we je te blijven zitten. Na afloop verlaat je op uitnodiging de zaal met mondkap op. 

Horeca

Helaas is onze horeca gesloten. 

Placering en liftgebruik

Plaatsen worden pas bij binnenkomst in de zaal toegewezen. Hierbij wordt rekening gehouden met anderhalvemeter tussen verschillende groepen bezoekers. Wanneer je slecht ter been bent meld dat dan alsjeblieft bij binnenkomst. Wij zorgen voor begeleiding naar een plaats.

Overige hygiënemaatregelen

De toiletten worden regelmatig en minstens 1 keer per concert/voorstelling schoongemaakt. Ga liever niet tijdens de voorstelling naar het toilet. 

Samengevat:

  • Koop je kaarten van tevoren online of telefonisch
  • Kom met max. 5 personen uit hetzelfde of max. 2 personen uit een ander huishouden
  • Houd anderhalvemeter afstand tot andere bezoekers
  • In verband met de hygiëne gebruiken we biologisch afbreekbare bekers
  • Blijf thuis bij verkoudheidsklachten
  • Neem je jas mee de zaal in
  • Volg altijd de aanwijzingen op van het personeel
  • Blijf zitten tijdens het slotapplaus en niet joelen alsjeblieft
  • De horeca is gesloten

Blijf gezond!
We hopen je gauw weer in ons theater te mogen begroeten.