ZST Home - podiumkunst vanaf de bank

Jouw wereld, mijn wereld, onze wereld staat helemaal op zijn kop op het moment. Je bent harder dan ooit aan het werk of je zit noodgedwongen thuis, achter je laptop of met een bordje pap voor de jongste. De cultuursector is hard getroffen, maar toch zie je overal mooie initiatieven. Podiumkunst voor thuis op de bank. We hebben er een aantal voor je geselecteerd. ZST Home! Stay safe!

Lees meer over praktische zaken rondom je tickets voor geannuleerde voorstellingen >

KLASSIEK

DANS

Dream Time  - choreografie Jiří Kylián
Dream Time - choreografie Jiří Kylián
Introdans danst Jiří Kyliáns Dream Time uit 1983. Te zien tot zondag 7 juni. Deze voorstelling maakte ooit een onuitwisbare indruk op artistiek directeur van Introdans Roel Voorintholt. Voorintholt is er dan ook zeer trots op dat hij dit ontroerende ballet uit Kyliáns lyrische periode voor nieuwe generaties toegankelijk kan maken.
Yoann Bourgeois - Celui qui tombe
Yoann Bourgeois - Celui qui tombe
Op sommige voorstellingen verheug je je extra. Voor mij was dat op de komst van de Franse choreograaf Yoann Bourgeois met zijn eigen gezelschap. Dansliefhebbers kennen hem al van zijn werk voor NDT. Nu ‘Celui qui tombe’ voorlopig niet doorgaat delen we graag een wat langere trailer van dit meeslepende werk.
LAST 7 WORDS - DeDDDD & Matangi Quartet
LAST 7 WORDS - DeDDDD & Matangi Quartet
In 2018 maakte Thom Stuart het ballet ‘Last 7 Words’ op muziek van Joseph Haydn voor de dansers van De Dutch Don’t Dance Division. Hier zie je de registratie van dit ballet in de Lourdes Kerk in Scheveningen met live muziek door het Matangi Quartet.
Newton's Duet - Another kind of blue
Newton's Duet - Another kind of blue
De Haagse choreograaf David Middendorp koppelt dans en techniek en scoorde daar niet alleen mee bij Britain’s got Talent, maar ook in het Zuiderstrandtheater waar hij een jong publiek weet te trekken. Hier een registratie van Newton’s Duet, de voorloper van het populaire Airman, ook met drones.
Leths Dance Zomerkamp gaat door
Leths Dance Zomerkamp gaat door
Van 20 t/m 22 juli 2020 organiseert Lonneke van Leth weer het Leth's Dance Zomerkamp in het Korzo theater! Een programma vol creatieve workshops en een gezamenlijke eindpresentatie voor kinderen van 4 t/m 11 jaar. Geef je snel op, want het loopt storm!
Mastermind Marco Goecke
Mastermind Marco Goecke
Marco Goecke is een mastermind. Een eigenzinnige maker die zijn eigen regels volgt en overtreedt en onderwijl altijd nieuwe creëert. Het interview opent met beelden van het NDT 2 stuk Midnight Raga, dat werd bekroond met de meest prestigieuze dansprijs van Nederland, een Zwaan voor de beste dansproductie. Te zien t/m vrijdag 5 juni.

JEUGD

CABARET

WERELDMUZIEK

OPERA

JAZZ

MUSICAL

ZST Live

ZST Live: podiumkunst via livestreams

Het Zuiderstrandtheater is gestart met een nieuw initiatief: ZST Live. We hebben ons netwerk gemobiliseerd om cultuur te kunnen blijven presenteren in deze tijd van social distancing. Elke dag kan je op onze Facebookpagina ZST Live livestreams bekijken waar muziek, dans, cultuur en meer aan bod komen.

Verwacht een veelzijdig programma van conservatoriumstudenten tot musici als Dorona Alberti en Mehdi Nassouli, artiesten die je normaliter in Zuiderstrandtheater tegen zou komen.

Volg ons op http://www.zstlive.nl.

Cookies
Wij gebruiken cookies om je bezoek aan deze website zo prettig mogelijk te maken. We onthouden o.a. je persoonlijke instellingen en gebruiken Google Analytics om de gebruiksvriendelijkheid te verbeteren.
Lees meer >