Zing mee aan Zee

In februari 2020 trapt het Zuiderstrandtheater het jaar af met Zing mee aan Zee. Hierbij krijgt iedereen die van zingen houdt de mogelijkheid om workshops te volgen bij professionals en samen op te treden op het prachtige podium van het Zuiderstrandtheater.

Songs of the sea, wereldmuziek - festival Zing mee aan zee
Mensen uit alle culturen zijn welkom om mee te zingen met dit project van Kwekers in de kunst. We vragen de deelnemers een lied over de zee op te zoeken uit hun eigen cultuur. Van deze stukken maken we een selectie die we kunnen instuderen met het koor, solisten en slagwerkgroep Percossa, om zo te komen tot een rijk programma met ballades, fado’s en liederen over de zee, het leven op en het leven van de zee, over de zeevaart en visserij, over stormen en noodlot. Van Portugal tot Zuid-Afrika, van Bali tot Chili, van Nederland tot Turkije, van Ierland tot Japan. Kwekers in de kunst en Percossa studeren in drie workshops een programma in met het wereldkoor met muziek van over de hele wereld. Een zeewaardig concert in samenwerking met de topslagwerkgroep Percossa.

Repetities
zaterdag 1 februari 10.00 - 13.00 uur samen met Percossa Zuiderstrandtheater
zaterdag 8 februari 10.00 - 13.00 uur Zuiderstrandtheater
dinsdag 11 februari 20.00 - 22.00 uur Zuiderstrandtheater
vrijdag 14 februari 20.00 uur concert in De Lourdeskerk

Deelnemersbijdrage
Hagenaren en Hagenezen, met of zonder zangervaring uit allerlei culturen vormen het Haags Wereldkoor ditmaal samen met de slagwerkgroep Percossa. Zij werken in drie repetitiedagen toe naar een spectaculaire voorstelling. De deelnemersbijdrage is €39,- inclusief drankje na afloop van het concert. De ooievaarspas biedt 50% korting. Aanmelden kan via Tanja@kwekersindekunst.nl.

Scratch klassiek muziek en opera - festival Zing mee aan zee
In één dag wordt het programma ingestudeerd onder leiding van Boudewijn Ruigrok en Rick Schoonbeek van Kwekers in de kunst, bekend van ondermeer de vissersopera Harde Handen, Carmina Burana, Satyagraha en Aida aan zee.

Het programma wordt samengesteld highlights uit het aanbod ‘klassiek en opera’ van seizoen 2020-21 van het Zuiderstrandtheater, waaronder De Parelvissers van Bizet, Die Verkaufte Braut van Smetana, Nabucco en La Traviata van Verdi. Naast het operarepertoire speciale aandacht voor twee jubilarissen, Beethoven en Fauré, met onder andere de bekende Pavane en Cantique de Jean Racine. Met medewerking van diverse solisten.

zaterdag 15 februari
Repetitie van 10.00 - 12.00 uur en van 13.00 - 16.00 uur in de blauwe loods in Scheveningen
Concert 17.00 uur in de Lourdeskerk

Deelnemersbijdrage
Deelnemersbijdrage €39,- inclusief drankje na afloop van het concert. De ooievaarspas biedt 50% korting.
De deelnemers ontvangen van tevoren bladmuziek en mp3-bestanden waarmee zij zich thuis kunnen voorbereiden.

Cookies
Wij gebruiken cookies om je bezoek aan deze website zo prettig mogelijk te maken. We onthouden o.a. je persoonlijke instellingen en gebruiken Google Analytics om de gebruiksvriendelijkheid te verbeteren.
Lees meer >