Tessa Veldhorst

Over ons

Zuiderstrandtheater en Nieuwe Kerk

Het Zuiderstrandtheater in Den Haag is een tijdelijk theater, gebouwd ter vervanging van het Lucent Danstheater en de Dr Anton Philipszaal. Het theater opende in 2015 de deuren met een veelzijdig programma, dat bestaat uit dans, muziek, opera, cabaret, shows en familievoorstellingen. Naast de eigen programmering zijn aan het Zuiderstrandtheater twee huisgezelschappen verbonden, het Nederlands Dans Theater en het Residentie Orkest. Het Zuiderstrandtheater organiseert ook concerten in de Nieuwe Kerk.

De officiële naam van het Zuiderstrandtheater luidt Stichting Dans- en Muziekcentrum Den Haag (Stichting DMC).

Amare
In het voorjaar van 2021 verhuizen we naar het nieuwe cultuurhuis Amare, dat momenteel wordt gebouwd op het Spuiplein. Amare wordt het onderkomen van Zuiderstrandtheater, het Residentie Orkest, het Nederlands Dans Theater en het Koninklijk Conservatorium. In september 2021 zullen daar de eerste programma's plaatsvinden. Amare wordt een plek voor ontmoetingen, bespiegelingen en nieuwe ontdekkingen. 
Bekijk meer over Amare >

Groot in dans, muziek en opera
In het Zuiderstrandtheater en de Nieuwe Kerk vinden zo’n 335 voorstellingen en concerten per jaar plaats, waarvan rond de 80 door de twee huisgezelschappen. Opvallend is het grote dans- en muziekaanbod en de vele opera’s. Na het Muziektheater in Amsterdam is het opera-aanbod het grootste van Nederland en ook op dans- en (klassiek)muziekgebied heeft het Zuiderstrandtheater een uitzonderlijke positie. Een brede stadsprogrammering neemt in het Zuiderstrandtheater een prominente plaats in. Net als eigen producties zoals muziektheater in samenwerking met Kwekers in de Kunst en het Residentie Orkest.

We werken samen met
Het Zuiderstrandtheater heeft vele samenwerkingspartners, zoals Kwekers in de kunst, Paard, Korzo, Holland Dance Festival, De Dutch Don't Dance Division, Muziekcentrum 1001 Nachten, het Nationale Theater, Multicultureel Jongerengeluid, Stichting Dosti, SHON, Samen UIT, Haags HipHop Centrum, Desiyup en natuurlijk de huisgezelschappen Residentie Orkest en Nederlands Dans Theater.

Maak het mee aan zee

foto: Tessa Veldhorst

Begunstigers