Geweest

  • Geweest
    Zo 17 mrt 2013 ⋅ 14:30

Mannen van de tango
Internationaal Danstheater

'De acht sterke dansers en danseressen van het Internationaal Danstheater hebben mooi materiaal in handen, waarin ze zich uitstekend thuisvoelen en dat hen weer op de kaart zet. (…) Avontuurlijke, inventieve, speelse mix van moderne dans en Argentijnse tango.’ * * * * Volkskrant

In een zinderende voorstelling onderzoeken Internationaal Danstheater en choreografe Neel Verdoorn de tango, geïnspireerd door de muziek van de legendarische pianist, componist, arrangeur en orkestleider Osvaldo Pugliese. Tango ontstond rond 1880 in de huurkazernes van Zuid-Amerika, waar Europese emigranten arriveerden en op de patio's werd gezongen, gemusiceerd en gedanst.

Bij tango ontkom je niet aan het verhaal dat wordt verteld: de muziek is doordrenkt van emotie, passie, melancholie, verlangen en heimwee. Puglieses stevige ritmes zorgen er voor dat uw voeten op de aarde blijven, terwijl de hemelse melodieën u laten zweven.

Neel Verdoorn probeert met alle stijlkenmerken die de tango zo specifiek maken aan de slag te gaan. Ze creëert fascinerende ruimtelijke patronen en vertelt daarmee het intieme verhaal van twee mensen. De dansers worden live begeleid door tango-orkest Quinteto Zárate onder leiding van Micha Molthoff. 

Na afloop van de voorstelling vindt er een “Milonga” plaats in ons sfeervolle theatercafé Studio3. De balletmeester van het Internationaal Danstheater zal u de eerste basispassen uitleggen zodat u zelf een tango durft te wagen op de dansvloer. En gelukkig kunt u de kunst afkijken van de dansers van de Haagse Tangoschool “Tango Centro”.

Bekijk het fragment 'Mannen van de Tango in Studio MAX Live' 

Inleiding
Inleiding a € 1,50 een uur voor aanvang. (alleen geldig icm kaartje voor de voorstelling)
Reserveren is noodzakelijk en kan hier.

Kalender

Maart 2013
ma di wo do vr za zo
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Genres

Er is iets misgegaan met het laden van dit evenement. Probeer het later nogmaals.