di 30 apr '13 20:15 - 21:30

Kingsize concert

Residentie Orkest
di 30 apr
20:15 - 21:30
  • di 30 apr '13
    20:15 - 21:30
    Dr Anton Philipszaal

Het traditionele Koninginnedagconcert van het Residentie Orkest staat uiteraard in het teken van de troonswisseling. Daarnaast staan kinderen die muziek maken – een van Prinses Màxima’s grote passies – in dit concert centraal. 

Zo spelen ruim honderd kinderen die deelnemen aan het schoolorkestproject The Residents mee met het Residentie Orkest tijdens het eerste gedeelte van het Koninginnedagconcert. Het mooiste verhaal van de verhalenwedstrijd ‘De koning en ik’ wordt voorgelezen en muzikaal omlijst door het Residentie Orkest en de kinderen van The Residents. Johannes Asfaw (2000), sinds zijn vijfde al student aan het Koninklijk Conservatorium, speelt het Tweede pianoconcert van Mozart.

Een jeugdwerk waarvoor Mozart sonates van andere componisten hergebruikte en orkestreerde. Bandoneonvirtuoos Carel Kraayenhof, wereldberoemd sinds het huwelijk van Willem-Alexander en Máxima, laat de tango swingen in zijn ‘Suite Compassion’.

Inleiding
Inleiding a € 2,50 een uur voor aanvang. (alleen geldig icm kaartje voor de voorstelling)
Reserveren is noodzakelijk en kan hier

 

Credits

Christian Vásquez, dirigent
Carel Kraayenhof, bandoneon
Johannes Asfaw, piano
Kinderen van The Residents

Tsjaikovski Kroningsmars
Kraayenhof/Trapp Suite Compassion
Copland, Händel e.a. Muziek bij ‘De koning en ik’
Mozart Pianoconcert nr. 2
Eyk Suite ‘Willem van Oranje’
 

Cookies
Wij gebruiken cookies om je bezoek aan deze website zo prettig mogelijk te maken. We onthouden o.a. je persoonlijke instellingen en gebruiken Google Analytics om de gebruiksvriendelijkheid te verbeteren.
Lees meer >