zo 20 okt '13 20:15

Het DoelenKwartet

zo 20 okt
20:15
  • zo 20 okt
    20:15
    Nieuwe Kerk, Den Haag
    Nieuwe Kerk

De musici van het DoelenKwartet geven ‘meeslepende uitvoeringen (de Volkskrant).’ Daarmee profileren ze zich als geweldige ambassadeurs voor het 20ste- en 21ste-eeuwse strijkkwartet. Een breed publiek laten ze kennismaken met de rijkdom van dit repertoire. Met inspirerende concertseries en cd’s op kwaliteitslabels voor fijnproevers. In dit klassieke concert presenteren ze meesterwerken van vier Duitse componisten.

Vier individuen met elk een eigen stijl. Hans Erich Apostel oriënteerde zich op Mahler en Schönberg. Karl Amadeus Hartmann vond aansluiting bij Bartók en Kodaly. Bijzonder is de combinatie van Webern en Manfred Trojahn. Het Rondo uit 1906 is nog een vroeg werk van Webern. Met één been in de romantiek zocht hij een nieuwe taal en wierp een blik vooruit. Een eeuw later kijkt Manfred Trojahn juist terug. Met Chant d’insomnie III bewijst hij dat de romantiek ook nu nog een waardevolle inspiratiebron is. Het DoelenKwartet is geknipt voor dit repertoire. De cd’s met strijkkwartetten van Apostel en Hartmann kregen lovende recensies.
 

 

Credits

Anton Webern -  Rondo (1906)
Hans Erich Apostel - Strijkkwartet op 7 (1935)
Manfred Trojahn-  Chant d’insomnie III uit: Lettera Amorosa (2007)
Karl Amadeus Hartmann - Strijkkwartet nr 2 (1945/’48)
 

 

Cookies
Wij gebruiken cookies om je bezoek aan deze website zo prettig mogelijk te maken. We onthouden o.a. je persoonlijke instellingen en gebruiken Google Analytics om de gebruiksvriendelijkheid te verbeteren.
Lees meer >