Lavinia Meijer op de harp in concert.
Lavinia Meijer in concert met het Attaca Ensemble.

Geweest

  • Geweest
    Zo 27 okt 2013 ⋅ 14:30

Lavinia Meijer & Attacca Ensemble

Een platina plaat. De harpiste Lavina Meijer kreeg hem begin 2013 in handen. Ze had de hitlijsten bestormd met harpmuziek van Philip Glass. ‘Een belevenis, een daverend schot in de roos … een hallucinerend mooi recital … fascinerend (Trouw).’ ‘Een glansrijke uitvoering met betoverende klankpracht en concentratie (De Telegraaf).’

Voor dit concert zijn onze reservestoelen ingezet i.v.m. de grote belangstelling. Deze plaatsen bevinden zich naast het podium en zijn alleen telefonisch reserveerbaar via onze kassa 070 8800333.

Klassiek concert van Lavinia Meijer samen met het Attaca Ensemble

Lavinia Meijer leerde Philip Glass kennen tijdens een uitverkocht concert in de Melkweg. Daar trad ze op met het Attaca Ensemble, een groep zangers die zich toeleggen op modern repertoire. Glass was onder de indruk van de diepgang van Lavinia’s harpspel en het kristalheldere geluid van het ensemble. Die bewondering motiveerde Lavinia Meijer en het Atacca Ensemble om het publiek opnieuw in vervoering te gaan brengen met de mooiste muziek van Glass.

Een primeur is het theaterstuk Hydrogen Jukebox. Philip Glass schreef het met de beroemde dichter Allen Ginsberg. Het was niet eerder in Nederland te horen. Ook klinken delen uit de opera’s Einstein on the Beach en Akhnaten, muziek uit de film Koyaanisqatsi en popsongs uit Glass’ album Songs from Liquid Days. Dit alles in nieuwe bewerkingen voor harp, piano, koor en slagwerk. En Lavinia Meijer is natuurlijk ook solo te beluisteren. 
 
Let op!: De klok gaat de nacht van 26 op 27 oktober een uur achteruit.

Werken van Philip Glass o.a. uit Akhnaten: The Funeral & The Temple, The Hours, Freezing, Vessels, Music in Similar Motion en Metamorphosis 2.

Fokko Oldenhuis - dirigent
Feico Deutekom - piano
Christiaan Saris - slagwerk

Kalender

Oktober 2013
ma di wo do vr za zo
1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31

Genres

Er is iets misgegaan met het laden van dit evenement. Probeer het later nogmaals.