Amsterdam Baroque Orchestra & Choir staat met de Messiah als klassiek concert rondom de kerst.
0 sterren

Geweest

  • Geweest
    Do 12 dec 2013 ⋅ 20:15

Messiah
Amsterdam Baroque Orchestra & Choir

‘Een Messiah zoals Händel die gehoord zou kunnen hebben.’ Een juichende recensie schreef De New York Times in 2008, toen Ton Koopman bij de New York Philharmonic debuteerde met Händels meesterwerk. Indruk maakte de flair waarmee Ton Koopman het drama tot leven bracht. Volgens de krant maakte hij van het oratorium een spannende opera. Ton Koopman komt naar Den Haag met zijn eigen vertrouwde Amsterdam Baroque Orchestra & Choir. De ensembles waarmee hij eerder ‘in topvorm’ een Messiah vol schoonheid (de Volkskrant)’ bracht.

Klassiek concert Messiah

Ton Koopman volgt de traditie om de Messiah rond kerst uit te voeren. Dat is de enige concessie aan authenticiteit. Händel had zijn compositie eigenlijk voor de paastijd bedoeld. Want de gehele levensloop van de Verlosser komt aan bod. Van de aankondiging van zijn geboorte tot de wederopstanding van de doden op de Dag des Oordeels, onder begeleiding van het beroemde Hallelujah-koor. 

U kunt een topuitvoering verwachten. Het orkest musiceert met ‘grote aandacht voor dynamische details.’ Het koor ‘vult de zaal met gemak,’ maar ‘handhaaft voortdurend een grote doorschijnendheid (de Volkskrant).’ De solisten zijn in dit repertoire stuk voor stuk ideaal. Maarten Engeltjes bijvoorbeeld kreeg onlangs nog alle lof voor zijn ‘stralende bijdragen (de Volkskrant)’ in de Matthäus-Passion van de Nederlandse Bachvereniging. 

Georg Friedrich Händel - Messiah

Ton Koopman - dirigent
Monika Eder - sopraan
Maarten Engeltjes - alto
Jörg Dürmüller - tenor
Klaus Mertens - bas

REACTIES

Er zijn nog geen reacties.

REACTIE PLAATSEN

Beoordeling

DEZE VOORSTELLING DOORSTUREN

Kalender

December 2013
ma di wo do vr za zo
1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31

Genres

Er is iets misgegaan met het laden van dit evenement. Probeer het later nogmaals.