zo 2 mrt '14 14:30

Aus Liebe - Bloeien en Groeien

DoelenKwartet
zo 2 mrt
14:30
  • zo 2 mrt
    14:30
    Nieuwe Kerk, Den Haag
    Nieuwe Kerk

De musici van het DoelenKwartet geven ‘meeslepende uitvoeringen (de Volkskrant).’ Daarmee profileren ze zich als geweldige ambassadeurs voor het 20ste- en 21ste-eeuwse strijkkwartet. Een breed publiek laten ze kennismaken met de rijkdom van dit repertoire. Met inspirerende concertseries en cd’s op kwaliteitslabels voor fijnproevers. In dit programma staan twee Scandinavische meesterwerken centraal.

Met het indrukwekkende Vierde strijkwartet uit 2012 schreef de Deen Hans Abrahamsen naar eigen zeggen ‘koele en serene muziek’, die vanuit de stilte lijkt te ontstaan. Abrahamsen is een perfectionist en heeft meer dan twintig jaar aan het kwartet gewerkt. Totaal anders van opzet, romantisch en op Mahler georiënteerd, is Glühende Blumen des Leichtsinns. Een fraaie liederencyclus voor sopraan en strijkkwartet van de Fin Jouni Kaipanen, gebaseerd op gedichten van Rilke en Dehmel. De soliste is Katrien Baerts, een sopraan die is gezegend met ‘een fantastische stem (NRC).’

Ook twee werken die speciaal voor het DoelenKwartet zijn geschreven, passeren de revue. Een nieuw kwartet van Iris ter Schiphorst en Rozen I en II van Hans Koolmees, kleurrijke muziek waarin deze Rotterdamse componist beeldende kunst, poëzie en muziek heeft samengebracht.

Credits

Hans Abrahamsen - Strijkkwartet nr. 4 (2012)
Hans Koolmees - Rozen I en II, voor glockenspiel, strijkkwartet & tape (2000/2014)
Iris ter Schiphorst - Nieuw werk strijkkwartet (2013)
Jouni Kaipainen - Glühende Blumen des Leichtsinns op 51 (1995)

Katrien Baerts - sopraan

Cookies
Wij gebruiken cookies om je bezoek aan deze website zo prettig mogelijk te maken. We onthouden o.a. je persoonlijke instellingen en gebruiken Google Analytics om de gebruiksvriendelijkheid te verbeteren.
Lees meer >