<p>Monighetti – hij was de favoriete leerling van Rostropovich – is enorm veelzijdig. De grootste twintigste- en eenentwintigste-eeuwse componisten schreven composities voor hem. Penderecki, Xenakis, Dutilleux, Schnittke, Tan Dun, Gubaidulina en Silvestrov lieten zich inspireren door Monighetti’s unieke talent. Ook in de oude-muziek-scene is de meestercellist bijzonder actief. Hij werkte samen met Anner Bylsma, Ronald Brautigam en Wieland Kuijken en andere coryfeeën op het gebied van de historische uitvoeringspraktijk. Het karakter van elk stuk weet hij feilloos te treffen.</p>
<p>Ivan Monighetti, cello<br />
Claudio Martínez Mehner, piano <br />
Beethoven, Zeven variaties op Mozarts ‘Bei Männern welche Liebe fühlen’ (Zauberflöte) <br />
Schubert, Arpeggione-sonates <br />
Nadia Boulanger, Drie stukken voor cello en piano <br />
Prokofiev, Cellosonate</p>
zo 12 okt '14 14:30

Sachertorte & Apfelstrudel

Ciconia Consort
zo 12 okt
14:30
  • zo 12 okt
    14:30
    Nieuwe Kerk, Den Haag
    Nieuwe Kerk

Met 'Sachertorte & Apfelstrudel,' probeert het Ciconia Consort huiselijkheid naar de concertzaal te brengen en wordt de Nieuwe Kerk omgetoverd tot een heuse Konditorei, met het publiek rond kleine tafeltjes met Wiener Kaffee. Het Ciconia Consort brengt composities van vijf typisch Weense componisten, die tot de grootsten uit de geschiedenis behoren; een toegankelijk en afwisselend concertprogramma.

Mozart divertimento in D
Schubert Rondo voor viool en strijkorkest
Mahler Adagiëtto uit vijfde symfonie
Strauss Intermezzo uit de opera Capriccio
Lehar Villias uit 'Die Lustige Witwe'

Dick van Gasteren - dirigent
Emmy Storms - viool

Cookies
Wij gebruiken cookies om je bezoek aan deze website zo prettig mogelijk te maken. We onthouden o.a. je persoonlijke instellingen en gebruiken Google Analytics om de gebruiksvriendelijkheid te verbeteren.
Lees meer >