Brandenburg Remix
do 20 nov '14 20:15

Vasalis

Janne Schra & Het Noordpool Orkest
do 20 nov
20:15
  • do 20 nov
    20:15
    Dr Anton Philipszaal

Vasalis is een poëtische voorstelling van Het Noordpool Orkest en Janne Schra waarin een aantal verschillende werelden samenkomt. Onvergetelijke gedichten als ‘de idioot in het bad’, ‘fanfare-corps’, ‘de trek’, ‘onweer in het moeras’, ‘herfst’ en ‘vogels die zingen’ passeren de revue in een fraai vormgegeven concert. De Nederlandse zangerers Janne Schra scoorde een grote hit met de band 'Room Eleven' en is regelmatig te gast bij DWDD.

">

Vasalis (1909-1998) behoorde tot de belangrijkste dichters van Nederland. Haar gedichten vormen de inspiratie en basis van de gelijknamige concertenreeks van Janne Schra en het Noordpool Orkest. De samenwerking tussen Janne Schra en het Noordpool Orkest heeft geleid tot een avontuurlijke combinatie van Rock en Jazz.

Janne Schra brak door met haar band ‘Room Eleven’ en is met regelmaat te zien bij De Wereld Draait Door. Vanwege haar zang- en songwritingtalent, maar ook vanwege haar eigenzinnige kijk op muziek. De vier albums die ze tot nog toe heeft uitgebracht leverden haar een platina en gouden plaat op. Daarnaast won ze met haar talent een ‘Zilveren Harp’. Haar meest recente album werd goed ontvangen.

Het Noordpool Orkest verlegt muzikale grenzen. De bigband met strijkers en houtblazers kiest voor ongebruikelijke bezettingen en brengt elementen van Rock, Jazz, Hiphop en Pop ten gehore. De 42 musici vallen in de smaak. Het Noordpool Orkest speelde daarom dit jaar op het main stage van Pinkpop voor een publiek van meer dan 50.000 man. Eerdere samenwerkingen met onder andere Bert Visscher, Sandra van Nieuwland en Noord Nederlandse Dans laten zien dat het Noordpool Orkest op zoek blijft naar diversiteit.
 

Cookies
Wij gebruiken cookies om je bezoek aan deze website zo prettig mogelijk te maken. We onthouden o.a. je persoonlijke instellingen en gebruiken Google Analytics om de gebruiksvriendelijkheid te verbeteren.
Lees meer >