<p>Stef Collignon, dirigent</p>
za 22 nov '14 20:15

Winterreise

Bo Skovhus & Stefan Vladar
za 22 nov
20:15
  • za 22 nov
    20:15
    Nieuwe Kerk, Den Haag
    Nieuwe Kerk

Bo Skovhus is een van de bekendste baritons ter wereld. Hij zing ‘fenomenaal (Trouw).’ De pianist Stefan Vladar valt op met ‘fantasievol pianospel (Trouw).’ Ze treffen elkaar voor Schuberts Winterreise. In deze beroemde liederencyclus doolt de hoofdpersoon na een mislukte liefde door een desolaat winterlandschap. In 24 liederen tussen hoop en wanhoop raakt hij steeds meer in zichzelf gekeerd.

">

De biografie van Bo Skovhus is een aaneenschakeling van successen. In de opera Don Giovanni brak hij door. Een vaste aanstelling bij de Staatsopera van Wenen volgde, met een platencontract bij Sony. Van over de hele wereld stroomden de uitnodigingen binnen. Stefan Vladar is aan hem gewaagd. Hij is niet alleen een geweldige liedbegeleider, maar treedt ook solistisch op, met beroemde orkesten als het Concertgebouworkest en de Wiener Philharmoniker.

Met Schuberts Winterreise bestijgen ze de Mount Everest van het liedrepertoire. Voor de cyclus toonzette Schubert voor hun tijd gewaagde gedichten van Wilhelm Müller. De hoofdpersoon in de cyclus keert ‘de wereld’ zijn rug toe en raakt ten prooi aan waanbeelden. Dat komt in de muziek confronterend intens tot uitdrukking. Een zanger moet dat voelbaar maken, zonder dat het er dik bovenop ligt. Die kunst verstaat Bo Skovhus bij uitstek. Dit belooft een memorabel recital te worden.

Masterclass
De dag na het concert, zondag 23 november, geven Bo Skovhus & Stefan Vladar aan enkele studenten van het Koninklijk Conservatorium een masterclass. U kunt hierbij als publiek aanwezig zijn. Meer info & kaarten via deze link.

Onder de 27?
Dan kun je voor 10 euro naar dit concert. Studeer je aan het Koninklijk Conservatorium, dan kun je op vertoon van je collegekaart gratis masterclasskaarten afhalen bij de kassa van de Dr Anton Philipszaal. Meer info over masterclass

Credits

Schubert Winterreise

Bo Skovus - bariton
Stefan Vladar - piano Schubert Winterreise

Cookies
Wij gebruiken cookies om je bezoek aan deze website zo prettig mogelijk te maken. We onthouden o.a. je persoonlijke instellingen en gebruiken Google Analytics om de gebruiksvriendelijkheid te verbeteren.
Lees meer >