Op 22 februari staat het Nederlands Kamerkoor in de Nieuwe Kerk in Den Haag met hun concert in Amerikaanse Kringen.
Op 22 februari staat het Nederlands Kamerkoor in de Nieuwe Kerk in Den Haag.

Geweest

  • Geweest
    Zo 22 feb 2015 ⋅ 14:30

In Amerikaanse Kringen
Nederlands Kamerkoor

Met ‘loepzuivere strakheid (NRC)’, ‘doordringende uitvoeringen’ en ‘een koorklank die helder is als de lucht (de Volkskrant)’ heeft Daniel Reuss zijn Cappella Amsterdam omgesmeed tot een van Europa’s beste kamerkoren. Het Nederlands Kamerkoor strikt de koordirigent voor een Amerikaans programma. U beluistert Agnus Dei, de koorversie van Samuel Barbers Adagio, en Little Match Girl Passion, een bejubeld meesterwerk van David Lang.

Klassiek concert

De eerste kolonisten in VS waren diepgelovig, maar straatarm. Voor muziekinstrumenten was geen geld. A-capella-zang kwam in hun kerkdiensten tot bloei en zo ontstond een rijke koortraditie. Ook nu schrijven Amerikaanse componisten geweldige koorwerken. In 2007 komt David Lang op het lumineuze idee om een muzikaal passieverhaal te maken van Het meisje met de zwavelstokjes. Het meisje uit het sprookje van Andersen draagt net als Christus haar lijden met hoop, ook zij ondergaat een hemelse transformatie bij haar dood, zo redeneert de componist. Lang creëert magisch muziektheater – met solorollen, recitatieven en een koor dat commentaar levert – en wint de Pulitzer Prize. Sindsdien maakt het stuk een internationale zegetocht.

Liefhebber van het Nederlands Kamerkoor? Klik hier voor meer informatie over het Nederlands Kamerkoor abonnement (4 concerten) en ontvang 20% korting!

Voorprogramma
Bij dit concert verzorgt het Residentie Kamerkoor een voorprogramma. Dit start om 13.45 uur en is toegangelijk met het kaartje van het hoofdconcert.

Samuel Barber Agnus Dei
David Lang
Little Match Girl Passion
Edie Hill
In Una Noch Oscura
Morton Lauridsen
O Magnum Mysterium

Nederlands Kamerkoor o.l.v. Daniel Reuss

Kalender

Februari 2015
ma di wo do vr za zo
1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28

Genres

Er is iets misgegaan met het laden van dit evenement. Probeer het later nogmaals.