5 sterren

Geweest

  • Geweest
    Do 22 jun 2017 ⋅ 20:00

Il Barbiere di Siviglia van Rossini
Opera Zuid

LET OP! Hubertustunnel op 22 juni vanaf 21.00 uur gesloten
Op donderdag 22 juni is de Hubertustunnel na 21.00 uur, dus na afloop van de voorstelling Il Barbiere van Opera Zuid, afgesloten. U kunt tijdens de afsluitingen omrijden: Verkeer richting Scheveningen wordt omgeleid via de Oude Waalsdorperweg - Waalsdorperweg - Oostduinlaan - Carel van Bylandtlaan - Raamweg. Verkeer richting Wassenaar wordt omgeleid via de Raamweg en kan hier de ANWB borden volgen.

-----------------------------------------------

Van de kapper moet je het hebben | Een kapper helpt een graaf om in verschillende vermommingen het leukste meisje uit de stad te schaken. Deze klucht gaf Rossini in 1816 stof voor een opera waarmee hij op zijn 24ste de populairste componist van zijn tijd werd. Ook tweehonderd jaar later is het onmogelijk om niet betoverd te raken door dit sprankelende meesterwerk.

Voor deze productie engageerde Opera Zuid het veelgeprezen regie duo Geert Lageveen en Leopold Witte. Witte en Lageveen hebben succes als acteurs en theatermakers bij Orkater. In hun voorstellingen excelleren ze met ‘onvoorspelbaar en ijzersterk toneel (De Telegraaf).’ ‘De kleinste details zijn weergaloos uitgewerkt (AD).’ De vormgeving van hun producties is ‘verzorgd en oogstrelend (Trouw).’

Het verhaal
Graaf Almaviva is verliefd op Rosina, maar het lukt hem niet om contact met haar te krijgen. Rosina wordt continu bewaakt door haar voogd Bartolo, een veel oudere man die hoopt zelf met haar te kunnen trouwen. Om bij haar in de buurt te komen en haar te kunnen veroveren, roept Almaviva de hulp in van Figaro, de barbier van Sevilla. Ze verzinnen de ene list na de andere. Almaviva verkleedt zich als arme student, als dronken soldaat en als vervanger van Rosina' muziekleraar. Uiteindelijke slagen ze in hun opzet en trouwt Rosina met Almaviva. Eind goed, al goed.

Inleiding
Om 19.15 uur is er een gratis inleiding bij deze voorstelling. De inleiding vindt plaats in de foyer op de 1e verdieping. U hoeft hiervoor niet van te voren te reserveren. Wilt u hierbij aanwezig zijn? Kom op tijd, want er is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar.

Kalender

Juni 2017
ma di wo do vr za zo
1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30

Genres

Er is iets misgegaan met het laden van dit evenement. Probeer het later nogmaals.