za 4 mrt '17 20:00 - 21:00

HUI_Tan Dun Project

Dance Forum Taipei
za 4 mrt
20:00 - 21:00
  • za 4 mrt
    20:00 - 21:00
    Zuiderstrandtheater, Den Haag
    Zuiderstrandtheater

Niemand minder dan de beroemde Chinese componist Tan Dun schreef de muziek voor HUI-A Tan Dun Project, een internationale dansproductie van Dance Forum Taipei uit Taiwan. Het Haagse Korzo Theater was coproducent, ‘hun’ Iván Pérez zorgde met Ming-Lung Yang uit Taiwan voor de choreografie. Maar liefst 25 kunstenaars uit zes landen werkten mee aan deze ook visueel indrukwekkende voorstelling, die in november 2015 in Taiwan in première ging en nu een tournee maakt langs enkele grote Nederlandse theaters.

Twee vleugels op het toneel

HUI -A Tan Dun Project zoekt de grenzen op van de Oosterse en Westerse cultuur. Deze hedendaagse dansvoorstelling legt sporen bloot. Sporen die achterblijven en sporen die we creëren voor de toekomst. Het is een prachtige reis langs de seizoenen van het leven, waarin de altijd veranderende schoonheid van de natuur tot uitdrukking komt. Tan Dun’s pianomuziek toont heimwee naar zijn geboortedorp Si Mao, naar sjamanistische rituelen, naar het geluid van water en naar zijn woonplaats New York. De pianomuziek van Tan Dun wordt live uitgevoerd door twee pianisten.

Nederlandse première in het Zuiderstrandtheater

De wereldpremière van HUI vond plaats in november 2015 in het prestigieuze festival 'Dancing in Autumn' in het National Theater & Concert Hall in Taipei gevolgd door een tour door Taiwan. De Nederlandse première vindt plaats op 4 maart in het Zuiderstrandtheater. Na een tournee langs enkele grote Nederlandse theaters vervolgt HUI de wereldtournee in Italië en Spanje.

Beautifully staged and choreographed. Visually stunning.
-Taipei Times

">

Componist: Tan Dun
Choreografen: Iván Pérez, Ming-Lung Yang
Pianisten: Wen-Chuan Wang & Yu-Ting Hsu
Dans: Yi-Wei Lo, Kuang-Ying Su, Chieh-Chieh Chang, Yu-Hsuan Chiu, Wei-Yun Chen, Pei-Jyun Shih, Ya-Ting Shih, Jen-Hung Huang, Chen-Hsuan Liao, Chi-Hsuan Lin, Yen Wang
Artistiek directeur: PING Heng
Muzikale leiding: Tsong-Ching Ju
Regie en decorontwerp: Josh Armstrong (Cryptic UK)
Regie: Cathie Boyd (Cryptic UK)
Kostuumontwerp: Keith Lin
Lichtontwerp origineel: Nich Smith (Cryptic UK)
Lichtontwerp: Choo-Yean Wong

HUI is gemaakt in opdracht van het National Theatre & Concert Hall Taipei en is een coproductie van Anmaro en Korzo. HUI wordt mede mogelijk gemaakt dankzij steun van het Ministerie van Cultuur van Taiwan.

 

Inleiding HUI
Om 19.15 uur is er een gratis inleiding bij deze voorstelling. Dansspecialist Jacg. Algra houdt een inleiding over de achtergronden van deze voorstelling. Beide choreografen, de Haagse Iván Pérez en Ming-Lung Yang uit Tapei, zullen hierbij aanwezig zijn. De inleiding vindt plaats in de foyer op de 1e verdieping. U hoeft hiervoor niet van te voren te reserveren. Wilt u hierbij aanwezig zijn? Kom op tijd, want er is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar.

Cookies
Wij gebruiken cookies om je bezoek aan deze website zo prettig mogelijk te maken. We onthouden o.a. je persoonlijke instellingen en gebruiken Google Analytics om de gebruiksvriendelijkheid te verbeteren.
Lees meer >