3,5 sterren

Geweest

  • Geweest
    Do 16 mrt 2017 ⋅ 20:00
    Vr 17 mrt 2017 ⋅ 20:00
    Za 18 mrt 2017 ⋅ 20:00
    Zo 19 mrt 2017 ⋅ 14:30

Hair

Iedereen kent ze: ‘Let The Sunshine In’, ‘Aquarius’, ‘I Got Life’. Deze onsterfelijke songs uit de musical HAIR hebben door de jaren heen niets aan zeggingskracht verloren. Waarom HAIR? Omdat het verhaal na 50 jaar nog net zo actueel en relevant is als toen. HAIR is van alle tijden, HAIR is nu!

Op zoek naar vrijheid
HAIR is het verhaal van de jonge George Berger, zijn activistische vriendin Sheila en hun onafscheidelijke vriendengroep. Ze zijn anti-oorlog, verafschuwen de heersende moraal en strijden voor vrede, liefde en grenzeloze vrijheid. Ze willen een wereld zonder regels en zonder taboes. Maar een smerige oorlog hijgt ze in de nek... George wordt gespeeld door William Spaaij (De Tweeling, Ramses) en Anouk Maas (Beauty and the Beast, Flashdance) speelt Sheila.

De musical van nu
HAIR ging in 1967 in première, maar deze nieuwe uitvoering van de legendarische musical wordt beslist geen nostalgische trip naar de tijd van flowerpower, seksuele bevrijding en de Vietnamoorlog. Met z’n tomeloze energie en drang naar liefde en vrijheid is HAIR de musical van nu. Een perfect tegenwicht in onze wereld vol conflict, cynisme en onverdraagzaamheid.

 

Gemaakt door een topteam
Naast Anouk Maas en William Spaaij zijn er glansrollen voor onder anderen Tommie Christiaan (Woof), Jeffrey Italiaander (Claude), Lisanne Schut (Jeanie) en Juneoer Mers (Hud). De regie is in handen van Carline Brouwer, die ook The Bodyguard en Sister Act regisseerde. Het originele script is bewerkt en vertaald door Dick van den Heuvel, die ons eerder verraste met de musicals Robert Long en Ramses.

 

Boosty

Voorafgaand aan de voorstelling van vrijdag 17 en zondag 19 maart kunt u gebruik maken van de heerlijke soepen en broodjes van Boosty. Zij zorgen ervoor dat u nog meer geniet van uw avond uit! U vindt de mobiele bar van Boosty in de benedenfoyer van het theater. Klik hier om direct een arrangement van Boosty te reserveren voorafgaand aan de voorstelling. Let op: Boosty is alleen aanwezig op vrijdag 17 en zondag 19 maart, niet op de overige voorstellingsdagen van Hair.

Regie
Carline Brouwer
Vertaling/bewerking
Dick van den Heuvel
Choreografie
Stanley Burleson
Muzikale supervisie
Ad van Dijk
Arrangementen
Ad van Dijk Marco Braam
Decor- en beeldondwerp
Carla Janssen Höfelt
Licht- en videocontent ontwerp
Luc Peumans
Kostuumontwerp
People of the Labyrinths i.s.m. Maya Schröder
Geluidsontwerp
Michael Story
Haar & Make-up ontwerp
Harold Mertens Wouter Somers
Muzikale leiding
Marco Braam

Kalender

Maart 2017
ma di wo do vr za zo
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Genres

Er is iets misgegaan met het laden van dit evenement. Probeer het later nogmaals.