4,5 sterren

Geweest

  • Geweest
    Vr 28 apr 2017 ⋅ 20:00

Elements of Freestyle
ISH Dance Collective

Urban arts in het theater. Dat is waar ISH ooit begon en waar Elements of Freestyle weer helemaal om draait. Het is een spectaculaire show met skaters, freerunners, basketballers en BMX’ers, onder wie twee wereldkampioenen. Een topvoorstelling voor jongeren en alle jongens en meisjes die kicken op urban arts (en hun ouders natuurlijk). De voorstelling is geschikt voor iedereen vanaf 8 jaar.

Voordelige familietickets 25% korting
Voor families hebben we voor deze voorstelling een voordelig familieticket van €60,- voor vier kaarten.
U kunt deze kaarten telefonisch bestellen op 070 88 00 333 of bij de kassa van het VVV in de Openbare Bibliotheek in het centrum. Zie hier voor de openingstijden.

En dat werkt. Op 10 maart ging Elements of Freestyle in première en de pers is unaniem enthousiast.

**** De Volkskrant
Indrukwekkend puur. Ze kaatsen met hun energie en met die van het publiek.

***** Het Theaterparadijs
En als het éénmaal los gaat, heb je ogen en oren tekort om het spektakel volledig in je op te nemen.

**** Scenes
Skaters en freerunners vliegen je om de oren in Elements of Freestyle, de soms adembenemende nieuwe show van danscollectief ISH. In combinatie met emotie en passie in elke beweging en een naadloos aansluitend lichtontwerp kom je ogen te kort om alles in je op te nemen.

**** De Theaterkrant
Een deel van de kracht van regisseur Marco Gerris zit hem in zijn vermogen getalenteerde mensen om zich heen te verzamelen. In Elements of Freestyle drijft regisseur Marco Gerris zijn ensemble tot grote hoogte. Het plezier spat van deze voorstelling af.

Musicalnieuws
Soms is het gewoon niet te geloven. Dit moet je beleven, ervaren in full colour, live en gedrenkt in muziek. Anderhalf uur iets heel bijzonders. Zomaar op vrijdagavond.

NRC column van Joyce Roodnat
Een dromerige voorstelling over jonge mannen, met adembenemende breakdancers, skaters, skateboarders en een basketballer.

Artistiek leider Marco Gerris (ex-jurylid The Freestyle Games & So You Think you Can Dance) vindt veel inspiratie in de pure beweging van urban arts. Als geen ander ziet hij de poëzie in iedere beweging. Bij een BMX’er wordt een fiets zijn partner en de rail wordt zijn barre. Of je nu door de ruimte zweeft op balletschoenen of op skates; het is allemaal dans.

Afgelopen november werd Bart van der Linden Wereldkampioen Freerunnen.

Elements of freestyle gaat over de alles goedmakende secondes waarin die ingewikkelde trick eindelijk lukt. Over de totale focus, extase en het gevoel van vrijheid bij de sporter. In een opeenvolging van breakdance, in-line skating, freestyle basketbal, BMX en freerunning ontdekt het publiek de kunst achter het kunstje.

Regie/Choreografie: Marco Gerris
Muziek: Rik Ronner

Elements of Freestyle cast 2017:

Sven Boekhorst – Skate
Jelle Briggeman – Skate
Dez Maarsen – BMX Flatland
Michael van Beek – Freestyle basketball
Daniel Wedemeijer – BMX park
Thomas Krikken - Breakdance
Arnold Put – Breakdance
Denden Karadeniz - Breakdance
Luis Alkmim – Freerunning
Bart van der Linden - Freerunning
Ben Mathot - Viool
Jorg Brinkmann – Cello

Kalender

April 2017
ma di wo do vr za zo
1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

Genres

Er is iets misgegaan met het laden van dit evenement. Probeer het later nogmaals.