Geweest

  • Geweest
    Vr 25 nov 2016 ⋅ 20:30

A Musical Journey
Benjamin Herman & Anton Goudsmit / Oene van Geel & Mark Haanstra (dubbelconcert)

Twee duoconcerten door vier topmuzikanten op één jazzavond! Benjamin Herman met Anton Goudsmit en Oene van Geel met Mark Haanstra verzorgen op vrijdag 25 november de laatste editie van de serie A Musical Journey in de Nieuwe Kerk in Den Haag. Een serie waarin bijzondere combinaties van uiteenlopende muzikanten centraal staan. Een samenwerking tussen Zuiderstrandtheater, Nieuwe Kerk en ProJazz.

HAANSTRA & VAN GEEL

Het komt niet vaak voor: een altviolist en een basgitarist op het podium als duo. Een uitdagende bezetting die in dit geval wel degelijk voor de hand ligt. Mark Haanstra en Oene van Geel spelen namelijk al zo'n 20 jaar samen. Na een periode waarin beide muzikanten volop bezig waren met andere formaties, werkten ze weer samen op de Boy Edgar Prijsuitreiking van Oene in 2013. Dat voelde als muzikaal thuiskomen en beide heren stonden te popelen om weer samen het podium te betreden en nieuwe muzikale avonturen aan te gaan. 

Bij Haanstra & van Geel krijgt de luisteraar veel contrasten voorgeschoteld. Van explosieve Balkanrock tot mooie intieme songs, met veel improvisatie en een gelijkwaardige rol voor beiden. De chemie tussen de twee is het fundament waarop alles gebouwd wordt met als resultaat een hechte klank.

Oene van Geel (altviool), Mark Haanstra (basgitaar)

BENJAMIN HERMAN & ANTON GOUDSMIT – HEAR! HEAR!

Dat Benjamin Herman en Anton Goudsmit allebei zelfstandig hun mannetje kunnen staan is bekend. Dat bepaalde combinaties van musici meer opleveren dan de som der delen is een feit. Ze zijn absoluut geen onbekenden van elkaar, decennia lang stonden ze samen op het podium. Eerst in kroegen en cafés, later met New Cool Collective en het kwartet van Benjamin Herman. Beiden kregen tal van onderscheidingen waaronder de prestigieuze VPRO/Boy Edgarprijs.

Na een pauze van meer dan twee jaar staan Herman en Goudsmit weer te trappelen om met elkaar de podia onveilig te maken. Benjamin Herman met zijn smeuïge, vloeiende en swingende saxsolo’s en Anton Goudsmit met zijn stuwende, scheurende en bluesy gitaarspel. Van old school standards tot improvisaties en nieuw materiaal. Onder de noemer HEAR! HEAR! geven de heren slechts een beperkt aantal concerten. Deze reeks is er dus een waar je bij moet zijn!

Benjamin Herman (altsax), Anton Goudsmit (gitaar)

Tickets: €22 (inclusief drankje en garderobe)

Kalender

November 2016
ma di wo do vr za zo
1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30

Genres

Er is iets misgegaan met het laden van dit evenement. Probeer het later nogmaals.