4,5 sterren

Geweest

  • Geweest
    Wo 21 feb 2018 ⋅ 20:00

Siroe, Re di Persia van Hasse
Nederlandse Reisopera

620 Personages en figuranten, twintig dromedarissen en vier muildieren. De Duitse barokcomponist Johann Adolf Hasse maakte van zijn opera ‘Ezio’ een spektakelstuk. Het publiek vergaapte zich en liet zich betoveren door de kleurrijke muziek en virtuoze aria’s. Het was een enorm succes. Daarom kwam Hasse in 1733 voor de dag met een nieuw historisch drama: ‘Siroe, Re di Persia’. Een geweldig idee van de Nederlandse Reisopera om dit prachtstuk op de planken te brengen.

‘Siroe, Re di Persia’ is een barokopera als een verhaal uit 1001 nacht. Zowel een sprookje over goed en kwaad als een ontroerend verhaal over echte mensen. In deze opera wordt Siroe, de oudste zoon van koning Cosroe, geconfronteerd met een achterbakse broer die uit is op de troon, een overijverige geliefde die op wraak zint, een prinses die haar liefde niet beantwoord ziet en een vader die iedereen gelooft, behalve zijn eigen zoon.

Deze productie combineert prachtige muziek met virtuoze bravoure-aria’s. Een lust voor oor én oog! Deze opera is een coproductie van de Nederlandse Reisopera met het Oldenburgisches Staaatstheater.

“Hasse is met zijn enerverende free-style barok de aantrekkelijke missing link tussen Händel, Gluck en Mozart - NRC.”

‘In de titelrol de countertenor Nicholas Tamagna. Hem lukt het om het veelzijdig karakter neer te zetten van een groothartige Prins. Hij beschikt over een bewonderenswaardige veerkrachtige countertenor met grote uitdrukkingskracht. De Griekse sopraan Myrsini Margariti is geknipt voor de rol van de vurig geëxalteerde Laodice. Ongelooflijke indrukwekkend.”  - Das Opernglas

Inleiding
Om 19.15 uur is er een gratis inleiding bij deze voorstelling. De inleiding vindt plaats in de foyer op de 1e verdieping. U hoeft hiervoor niet van te voren te reserveren. Wilt u hierbij aanwezig zijn? Kom op tijd, want er is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar.

Orkest van het Oosten
George Petrou, dirigent
Jakob Peters-Messer, regie

Kalender

Februari 2018
ma di wo do vr za zo
1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28

Genres

Er is iets misgegaan met het laden van dit evenement. Probeer het later nogmaals.