Wouter Jansen

Wouter Jansen

Geweest

  • Geweest
    Zo 15 apr 2018 ⋅ 14:15

Dixit Dominus
Holland Baroque

Over de hele wereld staan barokorkesten in de rij voor Alexander Weimann. Deze klavecinist en dirigent kent alle ins en outs van de barokmuziek en laat elk stuk weer klinken als nieuw. Hij maakte naam met toonaangevende ensembles als Tragicomedia, Cantus Cölln en het Freiburger Barockorchester. Nu heeft Holland Baroque hem gestrikt. Met het onvolprezen Cappella Amsterdam presenteert dit topensemble ‘Dixit Dominus’, een van Händels mooiste koorwerken, en William Hayes’ spectaculaire ‘Fall of Jericho’.

De Britten waren in de tijd van Händel verzot op oratoria waarin Bijbelse verhalen met groots spektakel worden naverteld. Willem Hayes, die bekend stond als Händels kroonopvolger, kon in zijn oratorium over de val van Jericho alle registers opentrekken: een kleurrijk meesterwerk over de toorn van God, vallende muren en de hoer Rachab die zich met haar scharlaken koord als reddende engel ontpopt.

Handel doesn’t miss a trick in creating spectacular choral effects; neither did music director Alexander Weimann in bringing them to life with theatrical cunning and an all-embracing sense of joy (The Vancouver Sun).”

Cappella Amsterdam
Alexander Weimann,
dirigent
Dorothee Mields,
sopraan
Minho Jeong,
alt
Zachary Wilder,
tenor
Andreas Wolf,
bas

Händel, Dixit Dominus
William Hayes, The Fall of Jericho

Kalender

April 2018
ma di wo do vr za zo
1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30

Genres

Er is iets misgegaan met het laden van dit evenement. Probeer het later nogmaals.