Geweest

  • Geweest
    Di 24 apr 2018 ⋅ 20:00
    Do 26 apr 2018 ⋅ 20:00

Der fliegende Holländer van Wagner
Nederlandse Reisopera

Voor deze opera zijn twee speeldata, dinsdag 24 april en donderdag 26 april. In het menu rechts kunt u de gewenste datum kiezen.

Een spookschip. Een kapitein die gedoemd is om eeuwig over de zeeën te zwerven. Ware liefde als enig mogelijke verlossing. Twee rivalen in de liefde. Een wanhopige sprong in de kolkende zee. En een hemelvaart als sluitstuk. Met deze ingrediënten componeerde Richard Wagner een meeslepende opera vol passie, waarin het vaak stormt. Een meesterwerk dat u minstens één keer live gezien moet hebben.

Met deze nieuwe productie van de Nederlandse Reisopera krijgt u een gouden kans. De kaarten liggen gunstig dat het een eersteklas productie wordt. Want zodra het gezelschap opera’s van Wagner speelt, zoals onlangs nog de Ring des Nibelungen en Tristan und Isolde, vliegen de vijf-sterren-recensies je om de oren.

Met ‘Der fliegende Holländer’ brak Wagner door. Heel Europa had het na de eerste voorstellingen over de nieuwe operacomponist uit Duitsland. Wagner speelde met het stuk slim in op de populariteit van griezel- en spookopera’s. En hij tilde het genre in één klap naar een hoog niveau. Want waar zijn collega’s vooral uit waren op spanning en sensatie, maakte Wagner van zijn stuk een psychologisch drama, waar hij een schitterende symfonische soundtrack bij schreef, waarin het geluid van de zee voortdurend meeklinkt.

De opera duurt 2 uur en een kwartier zonder pauze.

Inleiding
Om 19.15 uur is er een gratis inleiding bij deze voorstelling. De inleiding vindt plaats in de foyer op de 1e verdieping. U hoeft hiervoor niet van te voren te reserveren. Wilt u hierbij aanwezig zijn? Kom op tijd, want er is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar.

TEAM EN CAST
Dirigent Benjamin Levy
Regisseur Paul Carr
Decor- en kostuum ontwerp Gary McCann
Lichtontwerp Alex Brok
Video Silbersalz Film
Choreografie Andreas Heise

Noord Nederlands Orkest

CAST
Daland Yorck Felix Speer
Senta Aile Asszonyi
Erik Samuel Sakker
Mary Ceri Williams
Der Steuermann Thorsten Büttner
Der Holländer Darren Jeffery
Dansers Nicky van Cleef, Michaël Häfliger, Jochen Kool, Reindert van Rijn, Anton Rudakov, Aleksandr Svivkov

Consensus Vocalis

Kalender

April 2018
ma di wo do vr za zo
1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30

Genres

Er is iets misgegaan met het laden van dit evenement. Probeer het later nogmaals.