Geweest

  • Geweest
    Vr 25 aug 2017 ⋅ 20:15
    Za 26 aug 2017 ⋅ 15:00
    Za 26 aug 2017 ⋅ 20:15
    Zo 27 aug 2017 ⋅ 15:00

De zaak Carmen
Lonneke van Leth Producties

Na de succesvolle voorstellingen Het Zwanenmeer en De Odyssee presenteert de Haagse choreografe Lonneke van Leth ‘De Zaak Carmen’, een spannende dansthriller gebaseerd op Bizet’s beroemde opera.

Dansthriller over de moord op Carmen
De voorstelling begint met de moord op Carmen. Haar minnaar Don José bekent en daarmee lijkt het klaar. Maar de dienstdoende rechercheur kan de zaak maar niet loslaten, omdat Carmen hem meezuigt in de duistere afgrond van de menselijke geest. Zij toont hem een wereld vol geweld, verlangen en vervreemding. De Zaak Carmen is een indrukwekkende en rauwe voorstelling.

Participatie
In De Zaak Carmen danst Van Leth zelf met haar team van professionele dansers, maar ook 30 recreatieve dansers van 15 jaar en ouder uit de regio Haaglanden. Van Leth heeft de expertise om de kracht, behoeften en leergierigheid van deze dansers te herkennen en te versterken. De wisselwerking tussen de professionele en de recreatieve dansers leiden tot een blijvende kwaliteitsslag bij de laatste groep dansers. Ze gebruikt deze ontwikkeling van het talent op sublieme wijze in haar voorstelling. De vakkundigheid van Van Leth zorgt ervoor dat deze groep dansers gezamenlijk een artistiek hoogwaardige voorstelling neerzet.

Team
Maxim Shalygin componeerde nieuwe muziek voor De Zaak Carmen, die live wordt uitgevoerd door 11 musici van het New European Ensemble en 12 koorzangeressen.
Martijn de Rijk schreef de teksten voor acteur Juda Goslinga. Dit alles beleeft u in een grootse setting van beeldend kunstenaar Vincent de Kooker.

Lonneke van Leth
Lonneke van Leth wil laten zien dat dans aantrekkelijk, begrijpelijk én tegelijkertijd van hoge artistieke kwaliteit kan zijn. Met haar eigenzinnige modern-klassieke dansstijl en veel humor verrast en enthousiasmeert zij zowel ervaren publiek als publiek dat voor het eerst kennismaakt met dans. Zij bewerkt klassieke verhalen uit de cultuurgeschiedenis tot een eigentijdse dansversie.

Een absolute must see!!
 

Dans: Lonneke van Leth, Riccardo Sbrighi, Camille Pidou, Stein Fluijt, Erik Constantin, Mathieu van Hal, Noortje Vogels, Esmee le Can, Hazel Öfner, David Vermeulen, Lotte van Breukelen.

Ensemble dansers: Michelle Storm, Celine Braakman, Annette Mandos, Sarah Ibrahimi, Kah-Wai Lam, Sophieke Klijnstra, Kim Alferink, Chantal van der Meer, Xiamyra Daal, Daphna Diluana, Odette Zwinkels, Marieke van Ooijen, Jikke Nieuwint, Eryn Nieuwint, Frederique van Dijk, Laurien Wolfswinkel, Patricia Oldehaven, Joyce Marijnissen, Ingeborg de Haan, Nina van Veen, Anita Bharos, Noortje Lodiers

Acteur: Juda Goslinga
Musici: New European Ensemble
Koordirigent: Maryana Golovchenko
Koor: Carla Jockin, Trudy Winkelman, Irene Zalme, Yvonne Dekeling, Ellen Stolp-Wagenaar, Monica Hoogduin, Annemarie Brandhorst, Margriet Wagner, Maries Bruna, Maryana Golovchenko, Ingrid Wensveen, Pauline de Koning, Monique Meerburg, Miriam Peeters, Marjan Smit, Marcella Bastiaans, Arine Louwerse, Gonny Brinkman, Jacintha Castora, Sieta Neuerburg, Therese Osendarp, Maria van der Meer, Eva Rietbergen, Lucienne Knoester, Elly Bes
Lichtontwerp: Nico de Rooij, Djana Covic

Kalender

Augustus 2017
ma di wo do vr za zo
1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31

Genres

Er is iets misgegaan met het laden van dit evenement. Probeer het later nogmaals.