Geweest

  • Geweest
    Vr 30 jun 2017 ⋅ 20:00

Shortcuts XL
Nederlands Dans Theater & Korzo

Shortcuts XL is een nieuw programma in de samenwerking tussen NDT en Korzo waarin talentvolle choreografen worden begeleid om de stap naar het grote podium te zetten. Een stap die in de praktijk niet altijd vanzelfsprekend is. Shortcuts XL brengt succesvolle choreografen uit de NDT/Korzo samenwerking in één avondvullende voorstelling samen. Zo krijgen jonge makers de kans om hun werk aan een groter publiek te tonen.

In deze eerste editie presenteert Fernando Hernando Magadan (Spanje) zijn tragikomische duet (d)elusive minds (Here we live and now, 2014). Met dit werk creëerde Hernando Magadan een fantasierijke wereld waarin dans, gesproken woord, scenografie en muziek op aangrijpende wijze samensmelten.
Voor M (De Keuze van NDT & Korzo, 2016) liet choreograaf Samir Calixto (Brazilië) zich inspireren door de inzichten van filosoof Friedrich Nietzsche. In een krachtige en tegelijkertijd kwetsbare choreografie onderzoeken vijf dansers, waaronder Calixto zelf, de kennis die in het lichaam besloten ligt.
Ook ziet u een gloednieuwe creatie van Menghan Lou (China). Met No Actions Without Reasons laat de jonge choreograaf zijn licht schijnen op dwangmatige processen en neuroses en de aangeleerde overtuiging dat het dagelijks leven onder controle kan worden gehouden door het uitvoeren van een reeks compulsieve handelingen.
De avond wordt gecomplementeerd met Chorus van Lesley Telford (Canada). Voor het stuk, dat op 25 mei 2017 in Vancouver in première gaat, zijn maar liefst 27 dansers van Arts Umbrella Dance Company uitgenodigd het grote podium te betreden.
 

Voorafgaand aan de voorstelling kunt u gratis de inleiding bijwonen en na afloop willen we tevens met u proosten op het einde van een mooi dansseizoen!
 

(d)elusive minds – Fernando Hernando Magadan
M – Samir Calixto
No Actions Without Reasons – Menghan Lou
Chorus - Lesley Telford

Kalender

Juni 2017
ma di wo do vr za zo
1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30

Genres

Er is iets misgegaan met het laden van dit evenement. Probeer het later nogmaals.