Geweest

  • Geweest
    Vr 8 dec 2017 ⋅ 20:30

Svara Samsara
Europalia Indonesia

Let op: De aanvangstijd van dit concert is gewijzigd van 20.15 uur naar 20.30 uur. De zaal zal open zijn vanaf 19.00 uur.

Svara Samsara is de nieuwe percussie sensatie uit Indonesie. Het ensemble is opgericht in 2015 met als doel om de rijkdom van de traditionele Indonesische muziek op een eigentijdse manier te presenteren, met respect voor de schoonheid van de traditie.

Onder het motto ‘traditie maar niet traditioneel’ toont de groep met explosieve virtuositeit en enthousiasme aan dat Indonesische percussie allesbehalve saai is. De vijf jonge muzikanten uit Java laten zich inspireren door het leven en werk van hun mentor, de legendarische percussionist Innisisri (1951-2009), vurig pleitbezorger van
traditionele muziek. Svara Samsara heeft die fakkel nu overgenomen en laat jongeren de rijke Indonesische ritmes en percussie ontdekken via een coole, dynamische en eigentijdse aanpak. Het resultaat? Stampvolle, dampende zalen waar jongeren massaal dansen op de explosieve ritmes van Svara Samsara, inmiddels uitgegroeid tot dé percussiesensatie van Indonesië.

Stan Rijven interviewt de bandleden van Svara Samsara vooraf. De
popjournalist en programmamaker pionierde in de opkomst van wereldmuziek in Nederland, o.a. met Radio Mundo. Stan is ook de man achter initiatieven als het Pop Archief Nederland, de International Association for the Study of Popular Music en Worldmusic Forum NL. In een percussie-clinic geven de artiesten van Svara Samsara uitleg over (het gebruik van) hun muziekinstrumenten.

Street Food
Voorafgaand aan dit concert kunt u gebruik maken van heerlijk Indonesisch street food, verzorgd door Sticky Rice Catering uit Zoetermeer.

Wanneer u een tickets inclusief street food bestelt (u ziet dit als prijstype in het bestelformulier), krijgt u de Nasi Kuning schotel, die bestaat uit Nasi Kuning (gestoomde rijst van geelwortel), Daging Bali (rundvlees bereid in Balinese boemboe), Toemis Buncis Tempe Pete (sperzieboontjes met gefermenteerde soja en aromatische bonen), Sambal Goren Telor (gekookt ei in geurige kokossaus), Sate Ayam (kipvlees geroosterd aan stokjes geserveerd met pindasaus), Atjar ketimun (zoet-zuur van komkommer), Krupuk Udang (crackers van garnalendeeg), Bawang Goreng (krokant gebakken uitjes), Seroendeng (gebrande kokos met pinda's), Sambal Badjak.

Ter plaatste zal er nog meer street food verkrijgbaar zijn.

Kalender

December 2017
ma di wo do vr za zo
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Genres

Er is iets misgegaan met het laden van dit evenement. Probeer het later nogmaals.