• Speeltijd

    Za 9 dec 2017 ⋅ 20:30
    Nieuwe Kerk

    Prijzen

Jogja Hip-Hop Foundation
Europalia Indonesia

Let op: op 1 september 2017 is de aanvangstijd van dit concert gewijzigd

Deze avond staan de beste acts van de Indonesische hiphop en rap-scene in De Nieuwe Kerk.

De Javaanse Jogja Hip Hop Foundation wordt beschouwd als een van de belangrijkste hiphop-collectieven van Zuidoost-Azië. Het gezelschap komt uit universiteitsstad Yogyakarta waar traditie en moderniteit nauw verweven zijn, duidelijk hoorbaar in hun sound. Jogja Hip Hop Foundation is in 2003 opgericht door Marzuki Mohammad (Kill the DJ) als een Javaanse hip-hop groep. De groep bestaat uit Kill the DJ, Jahanam en Rotra, ook bekend onder de naam Ki Jarot. JHF gebruikt soundtracks over het leven van Yogyakarta, de stad waar traditie verweven is met de moderniteit. Hun teksten zijn maatschappijkritisch. De muziek is een combinatie van hip-hop beats met gamelan en de Javaanse taal.

Jogja Hip Hop Foundation krijgt gezelschap van Filastine & Nova, een even veelzijdig als activistisch duo, en Bayu Aditya, een eclectische DJ en fervente platenverzamelaar uit Bandung. DJ Bayu is bekend om zijn zijn talent alle mogelijke elektronische muziekstijlen naadloos te vermengen in zijn sets, met virtuoos alternerende ritmes, energieën en emoties.
 

Deze Urban Indonesia Triple-bill krijgt een Haagse tintje door de urban dancers van het Haags Hiphop Centrum. En wil je meer weten over urban art en (islamitische) popmuziek uit Indonesië? Bart Barendregt, universitair hoofddocent van de Universiteit Leiden, is gespecialiseerd in popmuziek en (urban) jeugdcultuur van Zuidoost-Azië. Hij interviewt de musici voorafgaand aan het optreden.

Kalender

December 2017
ma di wo do vr za zo
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Genres

Er is iets misgegaan met het laden van dit evenement. Probeer het later nogmaals.