Geweest

  • Geweest
    Zo 17 dec 2017 ⋅ 15:00

Kande
Europalia Indonesia

Let op: wegens onvoorziene omstandigheden gaat dit optreden niet door
Indien u uw gegevens bij ons heeft achtergelaten, nemen we zo snel mogelijk contact met u op. Kaartkopers kunnen ook zelf contact opnemen met ons bespreekbureau via kassa@zuiderstrandtheater.nl. Onze excuses voor het ongemak.

De Indonesische band Kande combineert traditionele Islamitische percussie met westerse gitaar en zang in de taal uit Atjeh. Hun tweede album in 2006 uitgekomen heet 'Meukondroe', vrij vertaald 'als niet wij …'.

Dangdut, Indonesische popmuziek, domineert al decennialang de hitlijsten in Indonesië en nabije landen. Dat is niet anders in de provincie Atjeh, waar dangdut traditionele muziek maar al te vaak verdringt. Toch is zanger Rafly er met zijn groep
Kande is erin geslaagd de muzikale tradities van zijn geboortestreek nieuw leven in te blazen. Hij integreert zestiende-eeuwse soefie-invloeden in zijn rock en mixt westerse gitaren met lokale instrumenten. Kande zingt bewust in de taal van Atjeh, juist omdat jongeren die steeds minder spreken. De teksten tonen zijn grote maatschappelijke betrokkenheid; Kande zingt over vrijheid, religie en klimaat, ook in reactie op de
politieke onrust en de tsunami in 2004.

Vooraf interviewt muziekwetenschapper Charlie Crooijmans zanger Rafly en zijn collega-bandleden over hun muzikale keuzes en geëngageerde thematiek. Charlie werkt o.a. voor VPRO’s Vrije Geluiden. Haar blog, News and Noise!, gaat over muziek en andere kunstvormen in een socio-politieke context.

Street Food & Indonesische markt
Voorafgaand aan dit concert kunt u gebruik maken van heerlijk Indonesisch street food, verzorgd door Sticky Rice Catering uit Zoetermeer.

Wanneer u een tickets inclusief street food bestelt (u ziet dit als prijstype in het bestelformulier), krijgt u de Nasi Kuning schotel, die bestaat uit Nasi Kuning (gestoomde rijst van geelwortel), Daging Bali (rundvlees bereid in Balinese boemboe), Toemis Buncis Tempe Pete (sperzieboontjes met gefermenteerde soja en aromatische bonen), Sambal Goren Telor (gekookt ei in geurige kokossaus), Sate Ayam (kipvlees geroosterd aan stokjes geserveerd met pindasaus), Atjar ketimun (zoet-zuur van komkommer), Krupuk Udang (crackers van garnalendeeg), Bawang Goreng (krokant gebakken uitjes), Seroendeng (gebrande kokos met pinda's), Sambal Badjak. Ter plaatste zal er nog meer street food verkrijgbaar zijn.

Tevens zullen er op deze dag een aantal verkoopstands zijn met boeken en cadeaus uit Indonesië. Handig voor de feestmaand december!

Kalender

December 2017
ma di wo do vr za zo
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Genres

Er is iets misgegaan met het laden van dit evenement. Probeer het later nogmaals.