Geweest

  • Geweest
    Vr 29 dec 2017 ⋅ 20:15

Tesla Manaf
Europalia Indonesia

Zaal open: 18.45 uur

Tesla Manaf (Java) is een jonge getalenteerde singer-songwriter. Hij heeft twee albums op zijn naam staan: ‘It’s All Yours’ en ‘A Man’s Relationship With His Fragile Area’ uit 2014. Zijn muziek is erotisch, heeft een donker randje en is jazzy en art-rock tegelijk. Tegelijkertijd is zijn muziek soms ook om op te dansen.

Dat de Indonesische singer-songwriter en gitaarvirtuoos Tesla Manaf (1987) van uitersten houdt, blijkt wel uit zijn liefde voor zowel Frank Zappa en Pat Metheny als klassieke gamelan, invloeden die duidelijk terugkomen in zijn jazzcomposities. Tesla’s virtuositeit bleef niet lang onopgemerkt. Hij won o.a. de prestigieuze Yamaha Music Award en magazine Downbeat nomineerde hem in de categorieën beste gitarist, componist, jazzalbum en jazzartiest. Het is moeilijk om zijn muziek te labelen. Als we het toch proberen: zijn muziek is erotisch, heeft een donker randje en is jazzy en art-rock tegelijk. Voor zijn concert in de Nieuwe Kerk heeft Tesla Manaf zijn combo meegenomen, dat bestaat uit contrabas, drums en blaasinstrumenten.

Europalia Arts Festival Indonesia heeft speciaal voor dit concert in de Nieuwe Kerk ook een andere gitaarvirtuoos uitgenodigd, Erwin van Ligten. Van Ligten werd geboren in Surabaya (1957) en is een van de beste gitaristen van Nederland. Hij begeleidde o.a. Barry Hay, Astrid Seriese, Chris Hinze, Julya Lo’ko, Sarah Jane e.v.a. In zijn eigen muziek vormen zijn gemengde roots een voortdurende inspiratiebron. Een onderdeel van dit concert is een jamsessie van Tesla Manaf en Erwin van Ligten.

Street Food
Voorafgaand aan dit concert kunt u gebruik maken van heerlijk Indonesisch street food, verzorgd door Sticky Rice Catering uit Zoetermeer.

Wanneer u een tickets inclusief street food bestelt (u ziet dit als prijstype in het bestelformulier), krijgt u de Nasi Kuning schotel, die bestaat uit Nasi Kuning (gestoomde rijst van geelwortel), Daging Bali (rundvlees bereid in Balinese boemboe), Toemis Buncis Tempe Pete (sperzieboontjes met gefermenteerde soja en aromatische bonen), Sambal Goren Telor (gekookt ei in geurige kokossaus), Sate Ayam (kipvlees geroosterd aan stokjes geserveerd met pindasaus), Atjar ketimun (zoet-zuur van komkommer), Krupuk Udang (crackers van garnalendeeg), Bawang Goreng (krokant gebakken uitjes), Seroendeng (gebrande kokos met pinda's), Sambal Badjak.

Ter plaatste zal er nog meer street food verkrijgbaar zijn.


Kalender

December 2017
ma di wo do vr za zo
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Genres

Er is iets misgegaan met het laden van dit evenement. Probeer het later nogmaals.