Geweest

  • Geweest
    Ma 1 jan 2018 ⋅ 14:30

Romeo en Julia
Ballet en Orkest Staatsopera van Tatarstan

Romeo en Julia zijn waarschijnlijk de twee meest vertolkte personages binnen de theatermuren. De thema's die Shakespeare aansnijdt - vurige liefde, haat, geweld en passie - boeien al sinds mensenheugenis en zullen ons nog wel even bezighouden.

Extra feestelijk nieuwjaar
Nieuwjaar in het Zuiderstrandtheater maken we natuurlijk extra feestelijk. U wordt verwelkomd door een strijkkwartet en in de pauze serveren we bubbels en oliebollen.

Ultieme liefdestragedie
Componist Prokofjev liet zich door het verhaal van een onmogelijke liefde inspireren. Met zijn schitterende compositie uit 1934 legde hij het fundament onder deze wereldwijd geliefde klassieker, een van de hoogtepunten uit de klassiek-romantische ballettraditie. De uitvoering is in uitstekende handen bij het Ballet van de Staatsopera van Tatarstan, een van de topgezelschappen van Rusland en expert op het gebied van grote klassieke balletten. Het gezelschap brengt het ultieme liefdesverhaal tot leven met prachtige dans, indrukwekkende decors, weelderige kostuums en hartverscheurende, meeslepende ontmoetingen tussen de twee geliefden. In de beste Russische danstraditie nemen de sterdansers u mee naar het door familievetes verscheurde Verona. Ondertussen bloeit de liefde tussen Romeo en Julia, tot aan het diep-tragische eind.

Met live orkest.

Inleiding
Om 13.45 uur is er een gratis inleiding bij deze voorstelling. De inleiding vindt plaats in de foyer op de 1e verdieping. U hoeft hiervoor niet van te voren te reserveren. Wilt u hierbij aanwezig zijn? Kom op tijd, want er is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar.

Boris Myagkov, choreografie

Kalender

Januari 2018
ma di wo do vr za zo
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31

Genres

Er is iets misgegaan met het laden van dit evenement. Probeer het later nogmaals.