Foto: Ronald Knapp

Foto: Ronald Knapp

Foto: Ronald Knapp

Foto: Ronald Knapp

Foto: Ronald Knapp

Foto: Ronald Knapp

Foto: Ronald Knapp

Foto: Ronald Knapp

Geweest

  • Geweest
    Za 24 feb 2018 ⋅ 12:00
    Za 24 feb 2018 ⋅ 15:00

De Suleika's en het Mysterie van de Gevoelige Snaar (6+)
Oorkaan en Trio Suleika

2 voorstellingen: 12.00 en 15.00 uur

Help! Pepijn, Emmy en Maarten doen de Suleika! Dat lijkt op een dans, maar dan anders. Of op een concert, maar ja, toch ook weer anders. Waarom zou je in je eentje op een cello spelen als dat ook met zijn drieën kan? Waarom speelt die viool zoeter dan de vorige keer? En waarom heeft die pianist zijn hand in het verband?

De Suleika's en het Mysterie van de Gevoelige Snaar' is een theatraal concert van Oorkaan met Trio Suleika voor iedereen vanaf 6 jaar. In de regie van Jochem Stavenuiter (Mimetheatergroep Bambie) gaat alles net even anders dan je verwacht. Komische scènes, pijnlijke situaties en onverwachte goocheltrucs ontstaan met mooiste muziek die voor pianotrio is gemaakt - van Mozart tot Piazzolla, van Chaplin tot Ravel.

Muzikale workshops en mysterieuze spOORtochten
Vanaf een uur voor aanvang en na afloop van de voorstelling kun je muzikale workshops volgen en op mysterieuze spOORtocht gaan! Knutsel je eigen snaarinstrument, dans de Suleika en kom op Oorkaan-TV. En weet jij het mysterie van de Gevoelige Snaren op te lossen?

De workshops en spOORtochten vinden doorlopend plaats. Als je een toegangskaartje voor de voorstelling hebt, kun je dus gewoon aansluiten!

Scènefoto's: Ronald Knapp

Maarten den Hengst piano
Emmy Storms viool
Pepijn Meeuws cello

Trio Suleika werd opgericht in 2002 door Pepijn Meeuws en Maurice Lammerts van Bueren. Als één van de vooraanstaande pianotrio’s in Nederland won het ensemble onder meer de Vriendenkrans van het Concertgebouw en de Kersjesprijs. Niet toevallig kiest Trio Suleika voor gepassioneerd repertoire vol tegenpolen, met klassieke werken, nieuwe composities en verrassende bewerkingen. Het ensemble ontleende haar naam aan het werk van Goethe, waarin het personage “Suleika” symbool staat voor liefde, vol geluk én pijn. In 2011 maakte Trio Suleika met pianist Maurice Lammerts van Bueren deze Oorkaanproductie, die gedurende vier seizoenen gespeeld werd in Nederland, België en Frankrijk. Voor de reprise dit seizoen spelen cellist Pepijn Meeuws en violiste Emmy Storms met pianist Maarten den Hengst.

Prijzen
Normaal € 12.00
Uitpas € 9.50

Kalender

Februari 2018
ma di wo do vr za zo
1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28

Genres

Er is iets misgegaan met het laden van dit evenement. Probeer het later nogmaals.